ΑΘΗΝΑ
23:56
|
19.09.2024
Βρετανός πολίτης σομαλικής καταγωγής κατηγορήθηκε για το μαχαίρωμα του Συντηρητικού βουλευτή, Ντέιβιντ Άμες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν, σήμερα (Πέμπτη, 20/10), ότι ένας Βρετανός πολίτης σομαλικής καταγωγής κατηγορήθηκε για το μαχαίρωμα του Συντηρητικού βουλευτή, Ντέιβιντ Άμες, που δολοφονήθηκε την ώρα που συναντούσε ψηφοφόρους του σε μια εκκλησία την περασμένη εβδομάδα.

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν συγκεκριμένα ότι στον 25χρονο Αλί Χάρμπι Αλί,  απαγγέλθηκαν κατηγορίες για το θάνατο του Ντέιβιντ Άμες. Η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος αναφέρει ότι “θα εισηγηθεί στο δικαστήριο ότι αυτή η δολοφονία έχει σχέση με την τρομοκρατία, δηλαδή ότι είχε θρησκευτικά και ιδεολογικά κίνητρα”.

Ο θάνατος του Άμες, ο οποίος είχε υπηρετήσει στο κοινοβούλιο για σχεδόν 40 χρόνια και ανακηρύχθηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ το 2015, έχει συγκλονίσει τη Βρετανία, ειδικά τους πολιτικούς της, που υπερηφανεύονται  πως οι ψηφοφόροι τους έχουν πρόσβαση σ’ αυτούς μέσα από τις καθιερωμένες συναντήσεις με τους ψηφοφόρους τους.

Παράλληλα, η υπόθεση της δολοφονίας του Άμες προκάλεσε ζωηρές συζητήσεις στα υψηλότερα επίπεδα για το πώς η χώρα προστατεύει τους ηγέτες της και αντιμετωπίζει τον εξτρεμισμό στο εσωτερικό της.

Η δολοφονία πραγματοποιήθηκε πέντε χρόνια αφότου η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Τζο Κοξ πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από ακροδεξιό εξτρεμιστή. Η Κοξ ήταν η πρώτη Βρετανή βουλευτής που σκοτώθηκε από τότε που μια ειρηνευτική συμφωνία έβαλε τέλος στη βία στη Βόρεια Ιρλανδία σχεδόν 30 χρόνια νωρίτερα.

Πηγές: SkyNews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα