ΑΘΗΝΑ
03:24
|
25.04.2024
Τόνισε πως η στρατιωτική ανάπτυξη του ΝΑΤΟ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε, μεταξύ πολλών άλλων θεμάτων, στη διάρκεια εκδήλωσης της Λέσχης Βαλντάι πως η υποστηριζόμενη από τη Δύση “στρατιωτική ανάπτυξη” της Ουκρανίας θέτει μια πραγματική απειλή για τη Ρωσία.

Τόνισε πως ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για την ένταξη του Κίεβου στο ΝΑΤΟ μετά από την επίσκεψη που πραγματοποίησε εκεί την περασμένη Τρίτη, δηλώνοντας τότε μεταξύ άλλων πως ότι η Ρωσία δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει βέτο στις φιλοδοξίες της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Εικόνα

«Η επίσημη ένταξη (της Ουκρανίας) στο ΝΑΤΟ μπορεί να μην πραγματοποιηθεί, αλλά η στρατιωτική ανάπτυξη του ΝΑΤΟ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη» είπε ο Πούτιν, τονίζοντας: «Και αυτό αποτελεί μια πραγματικά απειλή για τη Ρωσία. Το γνωρίζουμε αυτό».

Σε επόμενο σημείο τόνισε πως δεν επιτρέπεται και δεν θα επιτραπεί στον ουκρανικό λαό να αναδείξει κυβερνήσεις που εκπροσωπούν άμεσα τα συμφέροντά του, εκτιμώντας πως η Ουκρανία σήμερα κυβερνάται ουσιαστικά από μία μικρή ομάδα ατόμων με ακραίες πολιτικές ιδέες που ισχυρίζονται πως νίκησαν στον αγώνα για “ανεξαρτησία” ανεξάρτητα από το όνομα του αρχηγού του κράτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα