ΑΘΗΝΑ
06:39
|
27.04.2024
“Θα αντιταχθεί ενάντια στην τυραννία των τεχνολογικών κολοσσών”, είπε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι “ανεπιθύμητος” στο Twitter, Facebook και YouTube.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ιδρύσει τη δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία μάλιστα θα λέγεται “ TRUTH Social”. Ο ηττημένος προεδρικός υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εξήγησε ότι η πλατφόρμα “θα αντιταχθεί ενάντια στην τυραννία των τεχνολογικών κολοσσών”, οι οποίοι, όπως είπε, φιμώνουν όλες τις αντίθετες φωνές στη χώρα του.

Ο όμιλος “Trump Media & Technology Group” (TMTG), με επικεφαλής τον Αμερικανό πρώην πρόεδρο, σκοπεύει να εγκαινιάσει επίσης μια νέα συνδρομητική υπηρεσία με βίντεο on demand.

Τον Ιανουάριο οι πλατφόρμες Twitter, Facebook και YouTube απενεργοποίησαν τους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ κατηγορώντας για υποκίνηση βίας των οπαδών του ήδη πριν από την επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου.

“Δημιούργησα τον Truth Social και τον όμιλο Trump Media and Technology για να αντισταθούμε στην τυραννία των γιγάντων της τεχνολογίας”, ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος, διευκρινίζοντας ότι ο νέος ιστότοπος θα λειτουργήσει εντός 2022. Εξέφρασε την πρόθεσή του η εταιρεία που θα διαχειρίζεται τον όμιλο να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

“Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Twitter, μολαταύτα ο αγαπημένος σας Αμερικανός πρόεδρος φιμώνεται. Αυτό είναι απαράδεκτο”, τόνισε ο, προσθέτοντας ότι σκοπός του νέου ιστότοπου θα είναι να “δώσει φωνή” σε “όλους”.

Η εφαρμογή για την πρόσβαση στον ιστότοπο είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία στο App Store της Apple και η πιλοτική («beta») λειτουργία της θα αρχίσει για προσκεκλημένους χρήστες τον Νοέμβριο, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εταιρείας. Μια πρώτη πρώιμη εκδοχή του “TRUTH Social” θα αρχίσει να λειτουργεί από τον επόμενο μήνα, ενώ θα είναι έτοιμη για να λειτουργήσει σε πανεθνικό επίπεδο μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2022.

“Όλοι αναρωτιούνται γιατί κανείς δεν αντιστέκεται στις Big Tech; Λοιπόν, θα το κάνουμε εμείς πολύ σύντομα”, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Με πληροφορίες από BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα