ΑΘΗΝΑ
09:19
|
22.05.2022
Η απέλαση των διπλωματών έγινε με εντολή της προέδρου του "κρατιδίου", Βιόσα Οσμάνι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόεδρος του Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι κήρυξε persona non grata δύο Ρώσους διπλωμάτες, μέσω ανακοίνωσής της στη σελίδα της στο Facebook.

Σύμφωνα με την Οσμάνι, «αυτή την εβδομάδα η ίδια απέστειλε αίτημα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να κηρύξει ανεπιθύμητα πρόσωπα δύο υπαλλήλους Γραφείου συνδέσμου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Κόσοβο λόγω της επιβλαβούς δραστηριότητάς τους, η οποία επηρέασε αρνητικά την εθνική ασφάλεια και τη συνταγματική τάξη».

«Σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών έλαβε την απόφαση να κηρύξει τους δύο αυτούς Ρώσους υπαλλήλους ανεπιθύμητα πρόσωπα και ταυτόχρονα να ενημερώσει τα αρμόδια όργανα για την υλοποίηση της απόφασης».

Mηδενική η ισχύς των αποφάσεων του μη αναγνωρισμένου Κοσόβου

Η ρωσική πρεσβεία στη Σερβία, σχολιάζοντας την απόφαση της Πρίστινας για την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών ανακοίνωσε σήμερα ότι καμία «απόφαση του μη αναγνωρισμένου Κοσόβου δεν έχει νομική ισχύ».

«Δεν αναγνωρίζουμε την ‘ανεξαρτησία’ του Κοσσυφοπεδίου και κατά συνέπεια ούτε την επαρχιακή «κυβέρνηση» και άλλες «δομές». Για εμάς, καμία «απόφαση» της Πρίστινας δεν είναι νομικά δεσμευτική. Συνεργαζόμαστε με την Αποστολή Προσωρινής Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο (UNMIK) βάσει της απόφασης 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μεταξύ άλλων και για το θέμα αυτό» δήλωσε το γραφείο Τύπου της ρωσικής πρεσβείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΔΝΤ: Οι κυβερνήσεις πρέπει να επιδοτήσούν τρόφιμα και ενέργεια

Ρατσισμό και αντισημιτισμό βλέπει η Πατέλ στο κίνημα για τερματισμό του ισραηλινού άπαρτχαϊντ

Μάνα, απέλυσα τον… εργοδότη – Αποζημίωση να πάρεις (και ζακέτα)

Η Ουκρανία αποκλείει την κατάπαυση του πυρός καθώς οι μάχες εντείνονται στο Ντονμπάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα