Γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και φορείς της Έδεσσας συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το νοσοκομείο της πόλης, διαμαρτυρόμενοι έντονα για την υποβάθμισή του, ενώ εκτός της συγκέντρωσης, είχαμε και παραιτήσεις διαμαρτυρίας από μέλη του Δ.Σ. του νοσοκομείου. Στην Πέλλα ,έφτασαν στο μη παρέκει με την αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας. Με δυο λόγια, η Πέλλα «βράζει» από θυμό, γι’ αυτό χθες έδωσαν «παρών» ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι καθηγητών και σχολείων, ακόμη και ποδοσφαιρικών σωματείων. Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Πέλλας Χαράλαμπος Αποστολίδης, στον χαιρετισμό του που έγινε με δραματικούς τόνους, περιέγραψε την υποβάθμιση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, ζήτησε επείγουσα ενίσχυση της δημόσιας υγείας με μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, άμεση πρόσληψη ιατρικού προσωπικού και επιστροφή στην εργασία όσων μπήκαν σε αναστολή.
«Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι», έλεγαν σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί. «Πριν την πανδημία, στις ΜΕΘ των νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας είχαμε οκτώ εντατικολόγους για συνολικά εννέα κλίνες ΜΕΘ. Τώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ θα γίνουν συνολικά 15 (12 ΜΕΘ+3 ΜΑΦ), όμως θα λειτουργούν με μόνο τέσσερις [!!!] εντατικολόγους. Για ποια λοιπόν θωράκιση του ΕΣΥ μιλούν;».
Συναντήσεις
Είναι τέτοια η οργή στον νομό που, σύμφωνα με πληροφορίες, παραιτήθηκαν από το Δ.Σ. των διασυνδεομένων νοσοκομείων Έδεσσας-Γιαννιτσών τρία μέλη του, γιατροί και μέλη δημοτικών συμβουλίων του νομού. Χθες στην περιοχή βρέθηκε ο πρώην υφ. Υγείας και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλος Πολάκης, που είχε συναντήσεις με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε Γιαννιτσά και Έδεσσα και το βράδυ μίλησε στην Έδεσσα με θέμα τη δημόσια υγεία και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την ενίσχυση των νοσοκομείων και την αντιμετώπιση της πανδημίας, που εξακολουθεί να μετρά μεγάλες ανθρώπινες απώλειες στην Ελλάδα.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υγειονομικών είχαμε και στη Θεσσαλονίκη, μπροστά από τα γραφεία της 3ης και της 4ης ΥΠΕ, στην Αριστοτέλους, ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στον κλάδο τους και κατά των αναστολών, στις οποίες τίθενται όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν. Πάγια πια τα αιτήματα, ενάντια στην εξελισσόμενη διάλυση του ΕΣΥ, επιστροφή στην εργασία όλων τον συναδέλφων τους που είναι σε αναστολή, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. «Η χρονιά είναι δυσκολότερη από πέρυσι, καθώς μετράμε ήδη 7.000 αναστολές», δήλωσε ο Γιάννης Κούτρας, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.
ΠΗΓΗ: EΦ. ΣΥΝ.