ΑΘΗΝΑ
10:07
|
25.04.2024
Τέθηκαν εκτός νόμου από τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, κυρίως λόγω της αντικατοχικής δράσης τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς χαρακτήρισε απόψε έξι παλαιστινιακές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σαν…”τρομοκρατικές” σε μία προσπάθεια να φιμώσει τις καταγγελίες για τα εγκλήματα των ισραηλινών κατοχικών αρχών σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Το “επιχείρημα” που χρησιμοποίησε ο Μπένι Γκαντς ήταν πως οι έξι ΜΚΟ είχαν σχέσεις με το “Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης” (PFLP) που στο Ισραήλ θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση γιατί επιδιώκει τον τερματισμό της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών.

Τίθενται "εκτός νόμου" με απόφαση του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας κυρίως λόγω της αντικατοχικής δράσης τους.

Οι έξι παλαιστινιακές οργανώσεις που χαρακτηρίστηκαν “τρομοκρατικές” είναι η οργάνωση Αλ Χακ και Αλ Νταμιίρ που εκπροσωπούν Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους σε ισραηλινά στρατοδικεία, η “Διεθνής οργάνωση για την Υπεράσπιση των Παιδιών” που προστατεύει τα δικαιώματα των ανηλίκων στην κατεχόμενη Παλαιστίνη τα οποία συχνά πέφτουν θύματα της βίας των κατοχικών αρχών ή των Εβραίων εποίκων, η Ένωση Επιτροπών Παλαιστινίων Γυναικών, το Κέντρο Έρευνας Μπισάν και η “Ένωση Επιτροπών Αγροτικής Εργασίας”.

Σε σχετική ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας οι έξι παλαιστινιακές οργανώσεις “λοιδωρούνται” πως είχαν σχέσεις με ανώτερα στελέχη του κινήματος PFLP και ακτιβιστές που εμπλέκονταν σε “τρομοκρατική δραστηριότητα” (δηλαδή αντικατοχική δράση…).

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετές από αυτές τις έξι παλαιστινιακές οργανώσεις είναι αναγνωρισμένες από την ΕΕ και τον ΟΗΕ, που συχνά χρηματοδοτούν το έργο τους.

Μετά την απόφαση του Μπένι Γκαντς, επίκεινται σειρά μέτρων εναντίον των έξι οργανώσεων όπως κλείσιμο των γραφείων, κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, απαγόρευση κάθε είδους δράσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα