ΑΘΗΝΑ
02:37
|
02.05.2024
Το γεγονός ότι πλήρωσε θα επιτρέψει στην υπερχρεωμένη εταιρεία ακινήτων να αποφύγει τη χρεοκοπία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο κινεζικός κολοσσός Evergrande πλήρωσε τους τόκους ομολόγου, όπως ανέφεραν τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, λίγες ώρες προτού λήξει η περίοδος χάριτος των 30 ημερών που έχει δοθεί στην εταιρεία και η οποία θα ανάγκαζε την εταιρεία να κηρύξει επισήμως στάση πληρωμών, με την πληρωμή έπρεπε να έχει γίνει ήδη στις 23 Σεπτεμβρίου.

Το γεγονός ότι πλήρωσε θα επιτρέψει στην υπερχρεωμένη εταιρεία ακινήτων να αποφύγει τη χρεοκοπία, με το αυριανό Σάββατο (23/10) να ήταν η προθεσμία λήξης της σχετικής προθεσμίας. 

Μετά την είδηση, οι μετοχές της Evergrande σημείωσαν άνοδο πάνω από 4%.

Η πληρωμή τόκων για το ομόλογο της Evergrande, με λήξη τον Μάρτιο του 2022, βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής καθώς ο όμιλος προειδοποίησε δύο φορές τον Σεπτέμβριο ότι ενδέχεται να χρεοκοπήσει.

Οι Securities Times ανέφεραν την Παρασκευή ότι ο όμιλος ακινήτων είχε μεταφέρει την προηγούμενη ημέρα μια πληρωμή τόκων 83,5 εκατομμυρίων δολαρίων στη Citibank, που είναι η διαχειρίστρια τράπεζα, και ότι τα κεφάλαια θα καταβληθούν στους επενδυτές πριν από τη λήξη της περιόδου χάριτος αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η αποτυχία της Evergrande να πληρώσει το κουπόνι μέχρι την προθεσμία της 23ης Σεπτεμβρίου πυροδότησε αστάθεια στις διεθνείς αγορές και αμφιβολίες για την υγεία του επιβραδυνόμενου τομέα ακινήτων της Κίνας.

Η Evergrande είναι ο πιο χρεωμένος όμιλος ακινήτων στον κόσμο και βρίσκεται κάτω από το βάρος χρέους άνω των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προσπαθώντας παράλληλα να συγκεντρώσει κεφάλαια για να πληρώσει προμηθευτές και επενδυτές.

Ο όμιλος έχει χάσει άλλες τέσσερις πληρωμές κουπονιών τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Υπάρχουν και άλλες πληρωμές τόκων για τα ομόλογά της που λήγουν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Συνολικά, η Evergrande έχει χάσει πληρωμές τουλάχιστον 279 εκατομμυρίων δολαρίων από τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Να σημειωθεί ότι σε αυτή την εκτίμηση περιλαμβάνεται η πληρωμή της 23ης Σεπτεμβρίου.

Πηγές: NBC, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Αυξήθηκε και άλλο το 2023 η κερδοφορία της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα

Δεκαπλάσια κέρδη για την Samsung έφερε η άνοδος στις τιμές των τσιπ μνήμης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα