ΑΘΗΝΑ
18:22
|
08.05.2024
Στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων πέρασε κατά πλειοψηφία η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Στιβ Μπάνον για παρακώλυση του έργου του Κογκρέσου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία, πέρασε κατά πλειοψηφία η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Στιβ Μπάνον για παρακώλυση του έργου του Κογκρέσου.

Ο ακροδεξιός πρώην σύμβουλος του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται στο στόχαστρο καθώς αρνήθηκε να πάει να καταθέσει στην ειδική εξεταστική επιτροπή για την επίθεση οπαδών του Ρεπουμπλικάνου προέδρου στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου.

Μετά την ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς θα κληθούν να αποφασίσουν εάν πρέπει να του απαγγελθούν κατηγορίες. Ακόμα κι αν προχωρήσουν, η δικαστική μάχη ενδέχεται να πάρει μήνες, αν όχι χρόνια, γεγονός που μπορεί να καθυστερήσει την έρευνα, συναρτώντας την από τον γενικότερο πολιτικό συσχετισμό.

Αν και ο 67χρονος πρώην σύμβουλος του Τραμπ -και ένας από τους αρχιτέκτονες της νίκης του το 2016- δεν είχε κανένα αξίωμα σχετικό με τον Λευκό Οίκο ήδη από τον Αύγουστο του 2017, φέρεται να συζητούσε με τον πρώην πρόεδρο τις ημέρες πριν από την αιματηρή επίθεση στο Καπιτώλιο.

Σε περίπτωση καταδίκης του, ο Μπάνον αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθούν πρόστιμο και ποινή φυλάκισης έως και 12 μηνών.

“Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον οποιονδήποτε να εκτροχιάσει το έργο μας διότι είναι πολύ σημαντικό: να εξασφαλίσουμε ότι το μέλλον της αμερικανικής δημοκρατίας θα είναι ρωμαλέο και ασφαλές”, δήλωσε ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής, ο Δημοκρατικός βουλευτής Μπένι Τόμσον.

Ο Στιβ Μπάνον έχει δηλώσει πως δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ τον συμβούλευσαν να μην παρουσιαστεί ενώπιον της επιτροπής, επικαλούμενος το επικαλούμενος το προεδρικό προνόμιο να χαρακτηρίζονται ορισμένες πληροφορίες απόρρητες.

Πηγές: CBS, Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρήκαν νέο ομαδικό τάφο στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας

Πιερρακάκης στο Βατικανό: Απαράδεκτη απόφαση η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Ζελένσκι: Στέλνει κατάδικους να πολεμήσουν-Ποινές στους ανυπότακτους

Ε.Ε: Εγκρίθηκε το σχέδιο για χρηματοδότηση του Κιέβου μέσω των δεσμευμένων ρωσικών κεφαλαίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα