ΑΘΗΝΑ
14:40
|
26.04.2024
Η Διάσκεψη των Προέδρων όρισε ημερομηνία για τη διεξαγωγή της συζήτησης και τη λήψη απόφασης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρωτοβουλία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής «για να ελεγχθούν οι κατ’ επανάληψη πράξεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με χρήματα των ίδιων των φορολογουμένων, που αποτελούν και το αντικείμενο της χειραγώγησης» έρχεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις αρχές του Νοέμβρη.

Η Διάσκεψη των Προέδρων όρισε η διεξαγωγή της συζήτησης και η λήψη απόφασης να διεξαχθεί την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου.

Θυμίζουμε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έγινε αποδεκτή από το σύνολο της αντιπολίτευσης και απομόνωσε πλήρως την κυβέρνηση που με τη σειρά της, και σε μια προσπάθεια να γυρίσει το παιχνίδι, ζήτησε την επέκταση της έρευνας και στα προηγούμενα χρόνια.

Η αξιωματική αντιπολίτευση στην πρότασή της ζητά να εξεταστούν “τα κριτήρια βάσει των οποίων δόθηκαν περί τα 42 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ, από τις λίστες Πέτσα 1 και 2, η αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος εμβολιαστική καμπάνια του υπουργείου Υγείας, η χρηματοδότηση της Enterprise Greece για τη διεθνή καμπάνια προβολής της κυβέρνησης, καθώς και η χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας Opinion Poll, τα αποτελέσματα της οποίας έχει αρνηθεί να ελέγξει η κυβερνητική πλειοψηφία στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, παρά το αίτημα και τα ατράνταχτα σχετικά στοιχεία που προσκόμισε η αξιωματική αντιπολίτευση”.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα αφορά μόνο την πρόταση που έχει καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το Μαξίμου να φέρεται έτοιμο να προβεί σε ντρίμπλα με αμφιλεγόμενη συνταγματική νομιμοποίηση.

Στο μεταξύ, η Ν.Δ., σε μια προσπάθεια να “απαντήσει” νομοθετικά, έθεσε ζήτημα επέκτασης της περιόδου διερεύνησης και για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Δέον να σημειωθεί πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε λίγες μόλις μέρες μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στην Αυστρία όταν και αποκαλύφθηκε ότι ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς χρηματοδοτούσε με πόρους του κράτους συγκεκριμένα ΜΜΕ της χώρας του προκειμένου να γίνεται αποδέκτης ευνοϊκών άρθρων και δημοσκοπήσεων, γεγονός που οδήγησε τον νεαρό συντηρητικό ηγέτη σε παραίτηση.

Πηγές: Εφημερίδα των Συντακτών, Το Βήμα

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα