ΑΘΗΝΑ
09:31
|
28.06.2026
Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν πως σκότωσαν σήμερα τρία μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν πως σκότωσαν σήμερα τρία μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που είναι «υπεύθυνα για απαγωγές», έπειτα από συγκρούσεις διάρκειας τριών ωρών περιμετρικά του κρησφύγετού τους στην πόλη Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν.

«Τρεις απαγωγείς, υπεύθυνοι για σοβαρές απαγωγές στην επαρχία Χεράτ, κρύβονταν σε ένα κτίριο στη συνοικία Πουλ ε Ντόζαν, στη Χεράτ», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών Κάρι Σάγιεντ Κόστι.

«Ειδικές δυνάμεις τους περικύκλωσαν και σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών. Οι άνδρες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας», εξήγησε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον διοικητή της τοπικής αστυνομίας, αυτοί οι «απαγωγείς», εγκληματίες που διέπρατταν απαγωγές πολιτών με αντάλλαγμα λύτρα, ανήκαν στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η ανταλλαγή πυρών, κυρίως με αυτόματα όπλα, διήρκησε ώρες, σύμφωνα με κατοίκους της συνοικίας αυτής στη Χεράτ και δύο Ταλιμπάν τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφεται η εκτέλεση ενός άνδρα, αφότου έχει συλληφθεί και αφοπλιστεί.

Στο βίντεο διακρίνονται, επίσης, οι Ταλιμπάν να περιφέρονται στην πόλη με τρία πτώματα εκτεθειμένα στο πίσω μέρος του ημιφορτηγού τους, ενώ τους συνοδεύουν μηχανάκια ενθαρρύνοντάς τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ απορρίπτει τις απευθείας συνομιλίες με το Ισραήλ

UNICEF: Πάνω από 260 Παλαιστίνια παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα από την έναρξη της εκεχειρίας

Τερματίζεται η απεργία πείνας του Αριστοτέλη Χαντζή και της Suzon Doppagnea για τα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας

Γάζα: Προειδοποίηση για «σιωπηλό λιμό» λόγω μείωσης των παραδόσεων βοήθειας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα