ΑΘΗΝΑ
18:54
|
08.05.2024
Εκτιμά πως οι δύο χώρες "ανοίγουν νέο κεφάλαιο στις σχέσεις τους μετά το Brexit και εμβαθύνουν τη συνεργασία τους σε εξωτερική πολιτική και άμυνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ικανοποίηση για την υπογραφή μίας ακόμη συμφωνίας ασφαλείας με ισχυρή ευρωπαϊκή χώρα εξέφρασε σήμερα το απόγευμα με ανάρτησή του σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας που βρέθηκε για αυτό το λόγο νωρίτερα σήμερα το πρωί στο Λονδίνο.

Σε σχετική ανακοίνωσή του αναφορικά με την υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης για το Στρατηγικό Διμερές Πλαίσιο μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου που υπέγραψε με την Βρετανή ομόλογό του, Λιζ Τρας, ο Νίκος Δένδιας εκτιμά πως με αυτόν τον τρόπο οι δύο χώρες “ανοίγουν νέο κεφάλαιο στις σχέσεις τους μετά το Brexit και εμβαθύνουν τη συνεργασία τους σε εξωτερική πολιτική, άμυνα και ευρύ φάσμα άλλων τομέων, οτιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί ότι είναι ενδιαφέρον για τις δύο χώρες”. Και καταλήγει:

Στην εγκάρδια και παραγωγική συζήτηση με την ομόλογό μου του Ηνωμένου Βασιλείου δώσαμε έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας σε ασφάλεια & εμπόριο. Εξετάστηκαν επίσης οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Κυπριακό & Δυτικά Βαλκάνια.

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως είχαν εκτενή συζήτηση για το συνολικό εύρος των ελληνο-βρετανικών σχέσεων, επισημαίνοντας πως το Brexit δεν σημαίνει επ’ουδενί εξασθένιση των δεσμών μεταξύ αμφοτέρων χωρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επιμένει η Φλέσσα για Τέμπη: «Με αγάπη τα είπα»

Βρήκαν νέο ομαδικό τάφο στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας

Πιερρακάκης στο Βατικανό: Απαράδεκτη απόφαση η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Ζελένσκι: Στέλνει κατάδικους να πολεμήσουν-Ποινές στους ανυπότακτους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα