ΑΘΗΝΑ
23:24
|
23.04.2024
Η παραίτηση εμφανίστηκε μετά την πεντάωρη καθυστέρηση συνεδριάσων στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παραιτήθηκε απόψε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΕΧΑΕ), Σωκράτης Λαζαρίδης μετά τα σοβαρά προβλήματα στο σύστημα συναλλαγών που παρουσιάστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί καθυστερώντας για ώρες την έναρξη των συναλλαγών.

Tο Δ.Σ. αποφάσισε, με βάση το υφιστάμενο πρόγραμμα διαδοχής (succession plan) του Ομίλου, στο πλαίσιο των κανόνων βέλτιστης εταιρικής πρακτικής, να αναθέσει στην Επιτροπή Επιλογής Υποψηφίων (nomination committee) την έναρξη διαδικασίας επιλογής υποψηφίων, με στόχο η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Ως τότε, ο  Σωκράτης Λαζαρίδης θα παραμείνει στη θέση του ως Διευθύνων Σύμβουλος για ένα εύλογο διάστημα ολίγων μηνών, ώστε να υπάρξει το αναγκαίο χρονικό περιθώριο να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής του διάδοχου σχήματος.

Η πεντάωρη καθυστέρηση στην έναρξη των συναλλαγών προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό των χρηματιστών πλήττοντας σημαντικά την εικόνα της αγοράς. Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης στις 16.00 το απόγευμα, άλλαξε χέρια το 1,2% τωνμετοχών της Eurobank.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Το υπερπλεόνασμα ήρθε από τη φοροληστεία και την ακρίβεια, λέει το ΚΚΕ

Αισιοδοξία ΣΕΒ για τις προοπτικές της βιομηχανίας στο μέλλον

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα