ΑΘΗΝΑ
05:58
|
19.04.2024
Ζητά την ψήφιση του Προϋπολογισμού κατά την αυριανή κρίσιμη ψηφοφορία στη βουλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Δεν είναι τώρα η ώρα να γυρίσουμε την πλάτη στις δυσκολίες, αλλά να τις αντιμετωπίσουμε, για αυτό δεν παραιτούμαι» εξήγησε σήμερα στη βουλή ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα στο κοινοβούλιο στη διάρκεια της συζήτησης πριν από την αυριανή κρίσιμη ψηφοφορία.

¨Ωστόσο η έκκληση του πρωθυπουργού δεν αναμένεται να πιάσει τόπο καθώς οι αριστεροί κυβερνητικοί εταίροι του έχουν δηλώσει πως θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό κατά την πρώτη ανάγνωση, την Τετάρτη. Ως εκ τούτου, οι πιθανότητες να εγκριθεί θεωρούνται ισχνές.

Εικόνα

Ειδικότερα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας και το Αριστερό Μπλοκ υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση επικεντρώνεται υπερβολικά στη μείωση του ελλείμματος. Ζητούν μεγαλύτερες παροχές και προστασία για τους εργαζομένους, τη βελτίωση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και περισσότερες επενδύσεις στον τομέα της υγείας.

Μετά τη διάλυση του κοινοβουλίου από τον πρόεδρο θα πρέπει να γίνουν εκλογές σε 55 ημέρες. Ο Πορτογάλος Πρόεδρος Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα άφησε χτες να εννοηθεί ότι μπορεί να στηθούν κάλπες στα τέλη Ιανουαρίου ή τις αρχές Φεβρουαρίου. Ως τότε, πάντως, ο Αντόνιο Κόστα θα παραμείνει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές.

Ο ντε Σόουζα είχε επίσης προειδοποιήσει πως χωρίς προϋπολογισμό, ο οποίος βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους ευρωπαϊκούς πόρους για την ανάκαμψη μετά την πανδημία, δεν θα έχει άλλη εναλλακτική λύση παρά να διαλύσει το κοινοβούλιο και να προκηρύξει εκλογές, δύο χρόνια νωρίτερα από το κανονικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα