ΑΘΗΝΑ
04:16
|
24.04.2024
Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού εστιάζονται σε θέματα οικονομικής συνεργασίας αλλά και περιφερειακών εξελίξεων στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις δυνατότητες ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων και του τουρισμού εξέτασαν σήμερα στο Ριάντ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρίγκιπα διάδοχο και πρωθυπουργό του Μπαχρέιν, Σαλμάν μπιν Χαμάντ αλ Χαλίφα, κατά τη συνάντησή τους, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης που έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός στη Σαουδική Αραβία.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον Μητσοτάκη να κάνει ιδιαίτερη μνεία στην ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία και στην πενταετή ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού πρέσβης Ελένη Σουρανή, ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη του πρωθυπουργού με Σαουδάραβες επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, καθώς και συνάντησή του με ανώτατα στελέχη ελληνικών εταιρειών οι οποίες ήδη δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στη Σαουδική Αραβία.

Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τρεις αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίοι εργάζονται ως σύνδεσμοι για την μεταφορά και εγκατάσταση της συστοιχίας Patriot που έχει διαθέσει η Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία για την ενίσχυση της άμυνάς της.

Η συνάντηση με τον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν

Πριν αναχωρήσει εσπευσμένα για την Αθήνα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον Σαουδάραβα Πρίγκιπα Διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. Σε σχετική ανάρτησή του στο Τουίτερ τόνισε πως συζήτησε μαζί του τις προοπτικές διμερούς συνεργασίας σε Ενέργεια, τουρισμό και άμυνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα