ΑΘΗΝΑ
11:16
|
25.04.2024
Η ΕΕ εργάζεται για την δημιουργία ενός νέου οικοσυστήματος ασφάλειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η διατλαντική συνεργασία αποτελεί ισχυρό εργαλείο για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στη Σχολή Νομικής και Διπλωματίας Φλέτσερ. Yποστήριξε δε πως «σε ένα ασταθές γεωπολιτικό πεδίο, ο διάλογος μεταξύ φίλων και συμμάχων δεν είναι επιλογή» και πως το κλειδί είναι η εμπιστοσύνη.

Ο Σχοινάς τόνισε ότι οι υβριδικές απειλές γίνονται οι μεγαλύτερες προκλήσεις των συστημάτων της ΕΕ και των ΗΠΑ και των δημοκρατιών τους, λέγοντας:.

«Χτυπούν στην καρδιά των αξιών μας και σε αυτό που βλέπουμε ως τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, επιδιώκουν να αποδυναμώσουν το υλικό των κοινωνιών μας..Η ΕΕ εργάζεται για την δημιουργία ενός νέου οικοσυστήματος ασφάλειας»

Με την τελευταία φράση αναφέρθηκε στην “Ένωση Ασφάλειας της ΕΕ” αναφέροντας πως στην ΕΕ τέθηκε σε εφαρμογή τον Ιούνιο του 2021, νέος κανονισμός που αφορά το περιεχόμενο στο διαδίκτυο που σχετίζεται με την τρομοκρατία.

«Πρέπει να πολεμήσουμε τέτοιες απειλές στην πηγή τους η συνεργασία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ είναι το κλειδί» τόνισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, συμπληρώνοντας ότι «για να αντιληφθεί κάποιος πόσο σημαντικό είναι το βήμα αυτό, χρειάζεται να κάνει προβολή στις πιθανές επιπτώσεις της κατάληψης των Ταλιμπάν για τον παγκόσμιο τζιχαντισμό».

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς εστίασε επίσης στην μείζονα σημασία της κυβερνοασφάλειας.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό, είπε ότι με δεδομένη «την παγκόσμια φύση της μετανάστευσης και του εκτοπισμού, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στο Αφγανιστάν, το κλειδί είναι να ενώσουν η ΕΕ και οι ΗΠΑ τις δυνάμεις τους στο ζήτημα».

Τέλος, σχετικά με την πανδημία είπε πως «απέδειξε για ακόμη μία φορά, πόσο αλληλεξαρτώμενος είναι ο κόσμος μας» και πως «όσο περισσότερο ενώνουμε δυνάμεις, τόσο μεγαλύτερος μπορεί να είναι ο αντίκτυπος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα