ΑΘΗΝΑ
20:09
|
23.04.2024
Ερχεται να ενθαρρύνει τον ελληνοτουρκικό "διάλογο" σαν λύση για όλα τα "δύσκολα, ανοικτά ζητήματα".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Πεποίθησή μας είναι ότι οι σχέσεις γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι σημαντικές και προς το συμφέρον όχι μόνο αυτών των δύο χωρών, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης».

Με αυτή τη φράση σήμερα ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφέρθηκε στις συναντήσεις που θα έχει αύριο και μεθαύριο η Γερμανίδα απερχόμενη Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αρχικά με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος με τον τρόπο αυτό αποκάλυψε πού ακριβώς θα εστιάσει το βάρος η απερχόμενη Καγκελάριος κατά τις συναντήσεις που θα έχει στην Αθήνα. Και ήταν όσο πιο ξεκάθαρος γίνεται. Τόνισε πως, σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί πάντα ότι οι λύσεις στα προβλήματα μπορούν να βρεθούν «μόνο με συνομιλίες, διάλογο και σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού».

Πρόσθεσε τέλος με νόημα πως το Βερολίνο χαιρετίζει και στηρίζει το γεγονός ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν επανεκκινήσει τις συνομιλίες, ότι διεξάγουν διμερείς διερευνητικές συνομιλίες, προκειμένου να βρουν λύσεις στα δύσκολα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ τους. Και κατέληξε λέγοντας:

«Είναι σαφές ότι λύσεις μπορούν να βρεθούν μόνο με συνομιλίες, διάλογο και σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού…Αυτό η καγκελάριος το κατέστησε σαφές και κατά τις συνομιλίες της πρόσφατα στην Τουρκία.»

Νέα κυκλοφοριακά μέτρα

Στο μεταξύ αύριο οι οδηγοί στο λεκανοπέδιο καλούνται να οπλιστούν με ακόμη μεγαλύτερη υπομονή για να ανταπεξέλθουν στα κυκλοφοριακά “εμφράγματα” που θα προκαλέσουν τα έκτακτα μέτρα της τροχαίας για τη διευκόλυνση της κίνησης της Άγγελα Μέρκελ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία αναφέρεται πως θα γίνουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τις απογευματινές-βραδινές ώρες της Πέμπτης, 28 Οκτωβρίου 2021 και κατά τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, 29 Οκτωβρίου 2021, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Η Καγκελάριος θα έχει την Πέμπτη το βράδυ δείπνο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο θα συναντηθεί και την Παρασκευή (29/10) στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κοινή συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί για τις 12:30.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Η διπλωματία του πιτόγυρου έχει και τα όριά της…

Ρεκόρ στους τραυματισμούς εργαζομένων στη SpaceX για δεύτερη χρονιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα