ΑΘΗΝΑ
04:55
|
22.05.2024
Οι σημαντικές καθυστερήσεις και η αδυναμία κάλυψης των γερμανικών εισαγωγών σε μηχανές ανάγκασε την Άγκυρα να στραφεί στη Σεούλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έστειλε σήμερα επιστολή προς δύο εταιρίες της Νότιας Κορέας προκειμένου να παράσχουν μηχανολογικό εξοπλισμό στη νέα γενιά τουρκικών αρμάτων μάχης Altai.

Πρόκειται για τις εταιρίες Doosan και S&T Dynamics οι οποίες επιλέχθηκαν μετά τις συναντήσεις που είχε στις 22 Οκτώβρη στη Σεούλ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μεταξύ άλλων και με τον επικεφαλής της κορεατικής κυβέρνησης για αμυντικά προγράμματα, Κανγκ Έουν-χο.

Σύμφωνα με την τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Ahval, το πρόγραμμα ανάπτυξης των τουρκικών αρμάτων μάχης Altay εντάσσεται στις ευρύτερες προσπάθειες της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας για μείωση της εξάρτησής της από στρατιωτικό υλικό και εξοπλισμούς ξένων χωρών.

Ωστόσο η παραγωγή του αντιμετωπίζει εδώ και καιρό σημαντικές καθυστερήσεις λόγω αδυναμίας εξασφάλισης “νευραλγικών” κυρίως μηχανολογικών εξαρτημάτων καθώς έως και πριν λίγα χρόνια η Τουρκία βασιζόταν σε αυτόν τον τομέα σε γερμανικές εισαγωγές από τις εταιρίες MTU και RENK, που πάγωσαν μετά την εξαπόλυση τουρκικών χερσαίων επεμβάσεων στη βόρεια Συρία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Βόρεια Μακεδονία: Η πρόεδρος αφαίρεσε την ονομασία της χώρας από την επίσημη ιστοσελίδα

Διακήρυξη χωρών και εταιριών στη Σεούλ για την ασφάλεια Τεχνητής Νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα