ΑΘΗΝΑ
11:57
|
25.04.2024
Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος στην Τουρκία συντηρεί την υπόθεση με νεότερες πληροφορίες για πιθανά σχέδια δολοφονίας Παλαιστινίων ακαδημαϊκών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέλη της Παλαιστινιακής Ένωσης Ακαδημαϊκών στην Τουρκία είχαν στοχοποιήσει πράκτορες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών μετά την επιχείρηση της τουρκικής ΜΙΤ που αποκάλυψε τις δραστηριότητες της Μοσάντ στη χώρα.

Νεότερς πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ αναφέρουν σήμερα πως τουλαχιστον ένας από τους 15 που συνελήφθησαν προ ημερών από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ως κατάσκοποι της Μοσάντ είχε συγκεντρώσει λεπτομερείς πληροφορίες γύρω από  ένα μέλος της “Ένωσης Παλαιστινίων Ακαδημαϊκών του Εξωτερικού” και του “Πολιτιστικού Συνδέσμου Miraç” ο οποίος κατονομάζεται σαν “Α.Χασάν”.

Οι τουρκικές “δυνάμεις ασφαλείας” φέρεται πως είχαν προειδοποιήσει τον Χασάν πως θα μπορούσε να γίνει στόχος δολοφονικής απόπειρας.

Οι αποκαλύψεις αυτές βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση πως μία ομάδα 200 Τούρκων πρακτόρων παρακολουθούσε επί περίπου έναν χρόνο τις δραστηριότητες ομάδας 15 πρακτόρων της Μοσάντ στην Τουρκία που δρούσε σε βάρος Παλαιστινίων που σπουδάζουν και εργάζονται στο τουρκικό έδαφος.

Οι εξελίξεις αυτές σε ένα βαθμό σχετίζονται και με το μαραθώνιο παζάρι μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ για πιθανή “αναθέρμανση” σχέσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σλοβάκος ευρωβουλευτής απελευθέρωσε περιστέρι στην Ευρωβουλή

Φλωρίδης για Ρέντη: Τα πράγματα θα πάνε τρένο

Αττικόν: Πέθανε ο 79χρονος πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα