ΑΘΗΝΑ
01:26
|
20.04.2024
Πομπή με τη σορό έως τη Βουλή και κατόπιν στο Α' Νεκροταφείο. Πλήθος κόσμου και συγκίνηση στο λαϊκό προσκύνημα που προηγήθηκε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H τελευταία πράξη του εθνικού πένθους για τη Φώφη Γεννηματά λαμβάνει χώρα σήμερα στη Μητρόπολη και στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Η οικογένεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.), οι συνεργάτες, οι φίλοι, τα ηγετικά στελέχη της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης μαζί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας αλλά και απλοί πολίτες πρόκειται να παραστούν στη εξόδιο ακολουθία για τη Φώφη Γεννηματά, συνοδεύοντας την γενναία πολιτικό και φίλη στο τελευταίο της ταξίδι.

Σ΄ όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ το ίδιο συμβαίνει στις πρεσβείες της χώρας σ’ όλο τον κόσμο ως απόδοση τιμής στην εκλιπούσα πολιτικό. Η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και η μοναδική γυναίκα πρόεδρος κόμματος στη σημερινή σύνθεση της Βουλής, απεβίωσε στις 25 Οκτωβρίου στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, η οικογένεια, οι σύντροφοι, οι φίλοι και απλός κόσμος από ολόκληρη την Ελλάδα, λένε σήμερα το τελευταίο αντίο στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Η κηδεία της γίνεται με τιμές εν ενεργεία υπουργού, ενώ οι σημαίες σε όλη τη χώρα κυματίζουν μεσίστιες, καθώς κυρήχθηκε εθνικό πένθος.  Πλήθος κόσμου βρίσκεται εκεί, θέλοντας να απευθύνει το δικό του ύστατο χαίρε, φωνάζοντας «Αθάνατη». Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.  Φανερά συντετριμμένοι, ο σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης και τα τρία της παιδιά που μαζί με τους άλλους συγγενείς αποχαιρέτησαν τον δικό τους άνθρωπο. 

oikogeneia__3_
oikogeneia__1_

Παρόντες στο τελευταίο “αντίο” στη Φώφη Γεννηματά η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία. Στην Μητρόπολη βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ένα λευκό τριαντάφυλλο, που το άφησε πάνω στο φέρετρο ενώ στη συνέχεια συλλυπήθηκε την οικογένειά της. Νωρίτερα έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επίσης με ένα λευκό τριαντάφυλλο, με τη σύζυγό του Μαρέβα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κούτσούμπας, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα και λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι, το φέρετρο μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, με κόσμο να πετά λουλούδια.

Πολιτικοί  έφταναν σταδιακά για να συλλυπηθούν την οικογένειά της. 

Κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά οι επικήδειοι θα είναι λίγοι και σύντομοι. Συγκεκριμένα εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα την αποχαιρετήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια κατά πάσα πιθανότητα ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

Ανάμεσά τους ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Νικήτας Κακλαμάνης. Παρόντες και πρώην πρωθυπουργοί όπως ο Κώστας Σημίτης, με τη σύζυγό του Δάφνη ο Λουκάς Παπαδήμος, αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου, τον οποίο υποδέχθηκαν με χειροκρότημα. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσήλθε με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ενώ παρόντες είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.  Εκεί βρέθηκαν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Κώστας Γείτονας, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. 

IMG_2186
dora_fofi

Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο όπου ο δήμος Αθηναίων, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.

Ως γνωστόν η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

Δείτε ΖΩΝΤΑΝΑ τον αποχαιρετισμό στη Φώφη Γεννηματά του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής.

Η συγκινητική ζωγραφιά 7χρονης για τη Φώφη Γεννηματά

Η ζωγραφιά ενός μικρού κοριτσιού τοποθετήθηκε πάνω στο φέρετρο της Φώφης Γεννηματά.

Η Κατερίνα, 7 ετών, στη μνήμη της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ζωγράφισε λουλούδια και καρδιές, ενώ έγραψε στο κάτω μέρος: “μη φοβάσαι θα είναι κοντά οι αγγέλοι” και πιο πάνω με μεγάλα γράμματα “σ’ αγαπώ”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα