ΑΘΗΝΑ
19:11
|
25.04.2024
"Κοντά τα χέρια κ. Zuckerberg από το όνομα του mέta , του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού" προειδοποιεί ο Γιάννης Βαρουφάκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βέλη κατά του Μαρκ Ζούκερμπεργκ εξαπολύει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με αφορμή την ανακοίνωση του μεγιστάνα σχετικά με τη μετονομασία της εταιρείας του από Facebook, σε Meta.

“Κοντά τα χέρια κ. Zuckerberg από το όνομα του mέta , του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (https://metacpc.org). Εσείς μπορεί, πράγματι, να δουλεύετε για να γίνει πραγματικότητα ο δυστοπικός μετακαπιταλισμός. Τον Πολιτισμό όμως δεν θα τον αναγνωρίζατε ούτε στο ένα μέτρο” γράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφερόμενος στην ιστοσελίδα του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού.


“Πρώτα μετονόμασε το κρυπτονόμισμα της Facebook από Libra σε… DIEM και τώρα ο Zuckerberg  μετονομάζει την Facebook σε META (για το ορίτζιναλ, εδώ: https://metacpc.org). To επόμενο στάδιο θα είναι να ενστερνιστεί και το σύνθημά μας ‘Για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα’ στηλιτεύει ο Γιάνης Βαρουφάκης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μαρκ Ζούκερμπερκ ανακοίνωσε ότι η μητρική εταιρεία των Facebook, Instagram και WhatsApp, θα μετονομαστεί σε Meta, επισημαίνοντας ότι το νέο όνομα αντιπροσωπεύει τις επαναστατικές αλλαγές που θα γίνουν στον τεχνολογικό κολοσσό.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε αφού ο Ζούκερμπεργκ παρουσίαsε το metaverse, (μετασύμπαν} που σύμφωνα με τον ίδιο συνιστά το μέλλον του Ίντερνετ.

Ωστόσο, οι επικριτές του Ζούκερμπεργκ, ισχυρίζονται ότι το Facebook αλλάζει σε meta στον απόηχο των Facebook Papers και των αποκαλύψεων που έχουν στιγματίσει το προφίλ του ομίλου του.

Κατά τους ίδιους, η αλλαγή της ονομασίας είναι ένας ελιγμός περισπασμού, την ώρα που ο κολοσσός πλήττεται από σκάνδαλα και καταγγελίες όσον αφορά την παραπληροφόρηση, το απόρρητο των δεδομένων των χρηστών αλλά και το σεβασμό στο δικαίωμα του ανταγωνισμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μακρόν: Η Ευρώπη κινδυνεύει να πεθάνει

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Με προσάρτηση της Δυτικής Όχθης απειλεί Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα