ΑΘΗΝΑ
03:40
|
20.04.2024
Η Σαουδική Αραβία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στον Λίβανο και ζήτησε από τον Λιβανέζο πρεσβευτή να εγκαταλείψει τη χώρα σε 48 ώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σαουδική Αραβία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στον Λίβανο για διαβουλεύσεις και ζήτησε από τον Λιβανέζο πρεσβευτή στο Ριάντ να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 48 ωρών.

Το Ριάντ προχώρησε επίσης σε γενική απαγόρευση όλων των εισαγωγών από τον Λίβανο με αφορμή τις “προσβλητικές δηλώσεις” που είχε κάνει ο Λιβανέζος υπουργός Πληροφοριών Τζορτζ Κουρνταχί  προτού γίνει υπουργός σχετικά με τον αμυντικό ρόλο που έχουν οι Υεμενίτες Σιίτες Χούτι απέναντι στην επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον τους από το Μάρτιο του 2015 ο συνασπισμός της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Κουρνταχί είχε πει πως οι Χούτι αμύνονται χαρακτηρίζοντας τον πόλεμο “μάταιο”.

Οι αναφορές του Λιβανέζου αξιωματούχου προκάλεσαν την οργή της Σαουδικής Αραβίας η οποία όντως έχει επιδοθεί εδώ και χρόνια σε έναν πόλεμο δίχως τέλος εναντίον της φτωχότερης χώρας της αραβικής χερσονήσου, την Υεμένη, στο πλαίσιο του ευρύτερου περιφερειακού ανταγωνισμού με το Ιράν.

Ο Λιβανέζος υπουργός, που πριν ήταν τηλεπαρουσιαστής τηλεπαιχνιδιών σε αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα, εξήγησε την Τετάρτη πως οι δηλώσεις του ήταν προσωπικές απόψεις που έγιναν πριν αναλάβει το υπουργείο Πληροφοριών στις 10 Σεπτέμβρη και πως είναι δεσμευμένος με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Νατζίμπ Μικάτι.

“Είμαι κατά των ενδο-αραβικών πολέμων…απορρίπτεται η κατηγορία περί εχθρότητας έναντι της Σαουδικής Αραβίας” απάντησε ο Κουρνταχί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα