ΑΘΗΝΑ
09:23
|
05.05.2024
"Θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην υπέρβαση των επιπτώσεων της πανδημίας, στην ενίσχυση της υγειονομικής περίθαλψης και στην προώθηση της συνολικής ανοσοποίησης", ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν θα συζητήσει με τους ομολόγους του κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των G20, για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και τον μετασχηματισμό του κυβερνοχώρου, μεταξύ άλλων.


Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής που διεξάγεται στη Ρώμη το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Οκτωβρίου “θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην υπέρβαση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, στην ενίσχυση της υγειονομικής περίθαλψης και στην προώθηση της συνολικής ανοσοποίησης”, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στις 30-31 Οκτωβρίου, θα συμμετάσχει μέσω βίντεο-σύνδεσης στη σύνοδο κορυφής της G20, που πραγματοποιείται υπό την ιταλική προεδρία, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή (29/10) η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

“Θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, τον μετασχηματισμό στον κυβερνοχώρο και τα μέτρα σχετικά με την επίτευξη στόχων βιώσιμης ανάπτυξης. Θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην υπέρβαση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, στην ενίσχυση της υγειονομικής περίθαλψης και στην προώθηση της συνολικής ανοσοποίησης”, αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Οι ηγέτες της G20 θα συζητήσουν επίσης την κλιματική αλλαγή, την προστασία του περιβάλλοντος και τη μετάβαση στην οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

“Οι βασικές αποφάσεις της συνόδου κορυφής θα καταγραφούν στην τελική δήλωση”, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Μέσω βιντεοσύνδεσης θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της ομάδας των είκοσι πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου και ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κινέζος ηγέτης θα απευθύνει ομιλία στη σύνοδο, σύμφωνα με το σημείωμα.

Επίσης ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φουμίο Κισίντα, δεν θα παραστεί στη σύνοδο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έφθασε στη Ρώμη τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Η σύνοδος της G20, στα κράτη μέλη της οποίας αναλογεί το 80% των παγκόσμιων εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και των άλλων αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την υπερθέρμανση του πλανήτη, ενδέχεται να αποτελέσει θεμέλιο για την ανάληψη επείγουσας δράσης με σκοπό την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής πριν αρχίσει, αργότερα μεθαύριο Κυριακή, η σύνοδος των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα (COP26) στη Σκοτία.

Ο Σι δεν αναμένεται να συμμετάσχει με φυσική παρουσία ούτε στην COP26, κάτι που ενδέχεται να σημαίνει πως έχει ήδη αποφασίσει ότι δεν θα προσφέρει άλλες παραχωρήσεις στη σύνοδο του ΟΗΕ, μετά τις μείζονες δεσμεύσεις που ανέλαβε πέρυσι, σύμφωνα με παρατηρητές.

Στη G20 αναμένεται να συζητηθεί η χρηματοδότηση με 100 δισεκατομμύρια δολάρια φτωχότερων κρατών για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής.

Ο στόχος αυτός υποτίθεται ότι θα επιτυγχανόταν το 2020, δυνάμει συμφωνίας η οποία είχε συναφθεί το 2009. Δεν εκπληρώθηκε ποτέ.

Πηγή: Tass

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Έναρξη της 15ης συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στη Γκάμπια

Μακρόν: Να διατηρηθεί ο διάλογος με την Ρωσία

Μεξικό: 2 νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές

Κάιρο: Καμία συμφωνία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα