ΑΘΗΝΑ
20:44
|
24.04.2024
Ο Χοκστάιν εξέφρασε τη "χαρά" του για την εντολή Πούτιν αλλά ευχήθηκε να το είχε κάνει "έναν μήνα πριν".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός ανώτερος σύμβουλος του Στέιτ Ντηπάρτμεντ σε θέματα Ενέργειας, Έϊμος Χοκστάιν εξέφρασε απόψε την ικανοποίησή του για την πρόσφατη εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προς τη Gazprom ώστε να ξεκινήσει σε Αυστρία και Γερμανία το γέμισμα των δεξαμενών τής σε φυσικό αέριο.

Ο Χοκστάιν εξέφρασε τη χαρά του για την εντολή Πούτιν να ξεκινήσει το γέμισμα των δεξαμενών φυσικού αερίου στις 8 Νοέμβρη στην Ευρώπη, ωστόσο ευχήθηκε να το είχε κάνει νωρίτερα “έστω και έναν μήνα πριν”.

“Απλώς εύχομαι η εντολή Πούτιν να αφορούσε την 8η Οκτώβρη αντί την 8η Νοέμβρη” είπε ο Χοκστάιν εμφανιζόμενος δήθεν “γαλαντόμος” και “αδημονών” για τον εφοδιασμό της Ευρώπης σε ρωσικό φυσικό αέριο στο φόντο του οξυμένου ανταγωνισμού μεταξύ εταιριών Ενέργειας ΗΠΑ-Ρωσίας για τις αγορές της Ευρώπης.

Μείωση της τιμής φυσικού αερίου κατά 13% με μία φράση του Πούτιν

Πάντως, ευεργετική για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου κατά 13% σε ένα 24ωρο αποδεικνύεται η εντολή Πούτιν στη ρωσική Gazprom να γεμίσει τις δεξαμενές της σε Αυστρία και Γερμανία το Νοέμβριο, μετά την πλήρωση των ρωσικών δεξαμενών.

Η εντολή Πούτιν αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στις 8 Νοέμβρη, καθώς ως τότε θα έχει ολοκληρωθεί το γέμισμα των ρωσικών αποθηκών φυσικού αερίου.

Πιθανό νέο “ράλι” ακρίβειας τον χειμώνα…

Οικονομικοί αναλυτές της εταιρίας αναλύσεων Ενέργειας ICIS εκτιμούν ότι οι δηλώσεις του Προέδρου Πούτιν σχετίζονται κατά κάποιο τρόπο με την πρόσφατη ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας ότι η πιστοποίηση του Nord Stream 2 δεν θα αποτελέσει κίνδυνο για τον εφοδιασμό της ΕΕ.

Από την άλλη, μολονότι η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου έχει μειωθεί περίπου στο μισό από τα ρεκόρ που κατέρριπτε προ βδομάδων υπάρχει ανησυχία για νέο “ράλι” ακρίβειας μπροστά σε ένα ενδεχόμενο κύμα σφοδρού ψύχους τον ερχόμενο χειμώνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Άρειος Πάγος: «Πραγματικός ηγέτης των Σπαρτιατών» ο Ηλίας Κασιδιάρης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα