ΑΘΗΝΑ
14:10
|
02.05.2024
“Είναι πολύ ωραίο το ότι βρίσκομαι εδώ”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο περιθώριο της G20 και λίγο μετά την έκκληση που απηύθυνε στους ηγέτες του κόσμου να παράσχουν “αποτελεσματικές απαντήσεις” στην επείγουσα κατάσταση που έχει προκαλέσει η κλιματική αλλαγή και να προσφέρουν “πραγματική ελπίδα” στις μελλοντικές γενιές, ο Ποντίφικας υποδέχτηκε στο Βατικανό τον Αμερικανό πρόεδρο.

Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από μία ώρα και σε αυτήν συμμετείχε και η σύζυγος του Τζο Μπάιντεν, Τζιλ, η οποία έχει ιταλικές ρίζες.

“Είναι πολύ ωραίο το ότι βρίσκομαι εδώ”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος. Η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση της συνάντησης ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή από την Αγία Έδρα.

Μετά την συνάντηση, ο πάπας δώρισε στον πρόεδρο των ΗΠΑ ένα έργο κεραμικής τέχνης, με τίτλο “Ο προσκυνητής”, ενώ ο Μπάιντεν χάρισε στον Φραγκίσκο σπάνια άμφια του 1930.

Ο Λευκός Οίκος, παράλληλα, πρόκειται να δωρίσει ενδύματα για τους άστεγους σε καθολικές εθελοντικές οργανώσεις, σε περίπου δυο εβδομάδες.

Πηγές του Βατικανού αναφέρουν ότι πέρα από τον επίσημο χαρακτήρα της, η συνάντηση του ποντίφικα με τον Αμερικανό πρόεδρο είχε και ιδιωτικό, ανεπίσημο χαρακτήρα, λόγω και του ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι Καθολικός.

Πηγές: ΝΒC, Domani

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA- Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

ΜέΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα