ΑΘΗΝΑ
01:20
|
08.09.2024
Το πλοίο οδηγείται σε νησί των Δωδεκανήσων και σε κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουρκικό φορτηγό-πλοίο που αναχώρησε σήμερα από τα τουρκικά παράλια με περίπου 400 Αφγανούς μετανάστες και εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου, οδηγείται από σκάφος του λιμενικού σε νησί των Δωδεκανήσων και σε κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών.

Το σκάφος εντοπίστηκε νωρίτερα μετά από σήμα SOS μέσω του τριψήφιου τηλεφωνικού αριθμού 112 από σκάφη του λιμενικού. Ακολούθως σκάφος του Λιμενικού προσέδωσε το πλοίο, παραμένοντας στη θαλάσσια περιοχή.

Το υπουργείο Ναυτιλίας σε σχετική ανακοίνωσή του εκτιμά πως πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαμαρτυρίες σε Frontex και κρούσεις στην Άγκυρα

Σε εξέλιξη φαίνεται ωστόσο πως είναι και διπλωματικό “θρίλλερ” με εμφανείς τις αναποτελεσματικές (ως απόψε) διαβουλεύσεις του υπουργείου Ναυτιλίας με τις αρμόδιες τουρκικές αρχές προκειμένου να παραλάβει, ει δυνατόν ακόμη και αύριο (Σάββατο) τους μετανάστες που έφυγαν από τα δικά της παράλια.

Επιπλέον, αξιωματικοί του υπουργείου Ναυτιλίας ήρθαν άμεσα σε επαφή με τη FRONTEX και την EE και διαμαρτυρήθηκαν για τη στάση της Τουρκίας, ζητώντας να έρθει τουρκικό σκάφος από όπου ξεκίνησε τη διέλευση το πλοίο με τουρκική σημαία και να πάρει τους μετανάστες πίσω.

Οι τουρκικές αρχές αγνόησαν τις κρούσεις και δεν απάντησαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα