ΑΘΗΝΑ
02:29
|
19.04.2024
Σήμερα, η Microsoft ξεπέρασε την Apple ως η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο, με κεφαλαιοποίηση 2,45 τρισ.δολαρίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η είδηση που έκανε την “τραμπάλα” στο Χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ να γείρει σήμερα υπέρ της Microsoft ήταν η παραδοχή διευθυντικών στελεχών της Apple πως οι αναταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι ελλείψεις πρώτων υλών (κυρίως ημιαγωγών) επηρέασαν (δηλαδή…μείωσαν τα κέρδη) έως και 6 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω έλλειψης προσφοράς προϊόντων.

Η εταιρεία προειδοποίησε ότι τα προβλήματα εφοδιασμού θα επηρεάσουν και τα αποτελέσματά της ως το τέλος τρέχοντος τριμήνου.

Αυτό συμβαίνει ένα χρόνο αφότου η Apple έγινε η πρώτη εταιρεία που ανακοίνωσε δημόσια πως οι μετοχές της έφθασαν σε αξία τα 1 τρισ. δολάρια. Σήμερα, λοιπόν, ανακοινώθηκε πως της πήρε την “πρωτιά” ο “αιώνιος” ανταγωνιστή της, η Microsoft. Με λίγα λόγια, σήμερα, η Microsoft ξεπέρασε την Apple ως η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο, με κεφαλαιοποίηση 2,45 τρισ.δολαρίων.

Microsoft logo is seen on the smartphone in front of displayed Apple logo in this illustration taken, July 26, 2021. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Η αλλαγή συνέβη επειδή η μετοχή της Apple έπεσε σήμερα κατά 4% μετά από την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων στα κέρδη της, όπου τα οικονομικά της στοιχεία ήταν πιο αδύναμα από το αναμενόμενο, λόγω (όπως προαναφέρθηκε) των προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Σε κάθε περίπτωση, η αξία των μετοχών της Microsoft συνεχίζει να ανεβαίνει καθώς η πολυεθνική τεχνολογίας αφενός αναφέρει συνεχώς αυξανόμενα έσοδα από τις επιχειρήσεις της στο “υπολογιστικό νέφος” (cloud), αφετέρου η βασική τ΄ής δραστηριότητα δεν επηρεάζεται από προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Μην θεωρείτε δεδομένο το ισχυρό δολάριο…

Google: Απέλυσε 28 υπαλλήλους που διαμαρτυρήθηκαν για τη συνεργασία με το Ισραήλ

ΗΠΑ: Ψηφίστηκε ο πρώτος νόμος για τη προστασία δεδομένων εγκεφαλικής δραστηριότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα