ΑΘΗΝΑ
12:31
|
16.04.2024
Δύο ψηφίσματα ενέκρινε η Κεντρική Επιτροπή του ΜεΡΑ25 που ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο ψηφίσματα, ένα με το οποίο καταδικάζεται «η ανεξέλεγκτη έξαρση του θεσμικού αυταρχισμού» και η επίθεση κατά της βουλευτού Μαρίας Απατζίδη και το δεύτερο που στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Cosco, ενέκρινε η Κεντρική Επιτροπή του ΜεΡΑ25 που ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της.

Στο πρώτο ψήφισμα τονίζεται ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 «καταδικάζει τη σωματική επίθεση και τον τραυματισμό του μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου Μαρίας Απατζίδη από άνδρα των ΜΑΤ τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, στη διαδήλωση για το φόνο άοπλου 18χρονου από αστυνομικά πυρά» και επισημαίνει με έμφαση «τον πραγματικό θεσμικό κίνδυνο για τη δημοκρατία από την εντεινόμενη αποχαλίνωση της αστυνομικής αυθαιρεσίας».

Η Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 στο ψήφισμά της, «κρούει τον κώδωνα του θεσμικού κινδύνου», καθώς όπως αναφέρει «βλέπουμε μπροστά μας πρωτοφανή και ανεξέλεγκτη έξαρση του θεσμικού αυταρχισμού. Η κλιμάκωση από την καταστολή ενάντια σε πολίτες στην καταστολή και τον τραυματισμό θεσμικών προσώπων είναι σημαντική και ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα, το επόμενο επίπεδο;»

Το δεύτερο ψήφισμα, αναφέρεται στο θάνατο του εργάτη Δημήτρη Δαγκλή, επισημαίνοντας ότι «αυτονόητα στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων του που μετουσίωσαν τη θλίψη τους σε αγωνιστική διάθεση και προχώρησαν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, που έχουν συναντήσει την αλληλεγγύη όλης της εργατικής τάξης στην Ελλάδα και διεθνώς, και οι οποίοι απεργούν απαιτώντας:

– Κανένας νεκρός, κανένας με σακατεμένη υγεία για τα κέρδη της εταιρείας.

– Να σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες, μόνιμη σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, όχι στις υπεργολαβίες και τη διάχυση ευθυνών.

– Οι ομάδες εργασίας αποτελούμενες από 4 άτομα μόνο από δω και πέρα να γίνουν έξι ατόμων.

– Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους.»

Παράλληλα, το ΜέΡΑ 25 στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις με πρώτη την απεργία του Συντονιστικού Σωματείων στις 4 Νοέμβρη, που, όπως αναφέρει «χτυπούν στη ρίζα του προβλήματος στους εργασιακούς χώρους με αιτήματα όπως:

-Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη

-Συλλογικές συμβάσεις/όχι στην ενοικιαζόμενη εργασία

-Ανθρώπινα ωράρια – αξιοπρεπείς μισθοί – ασφαλείς συνθήκες εργασίας»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα