ΑΘΗΝΑ
15:52
|
26.04.2024
Περίπου 250.000 λιγότερα οχήματα θα παραδώσει το 2021 η Skoda Auto, λόγω των ελλείψεων σε τσιπ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 250.000 λιγότερα οχήματα θα παραδώσει το 2021 η Skoda Auto, καθώς οι ελλείψεις τσιπ με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίαw παγκοσμίως εξακολουθεί να δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην αγορά.

Σύμφωνα με την διοίκηση της Skoda Auto, η οποία ανήκει στην γερμανική Volkswagen, οι ελλείψεις των ημιαγωγών αναμένεται να μειωθούν κατά το τρέχον τρίμηνο, ενώ η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά ως το δεύτερο μισό του 2022.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, χθες Κυριακή (31/10) οι μονάδες της Skoda που είχαν αναγκαστεί να αναστείλουν την λειτουργία τους για διάστημα δύο εβδομάδων λόγω των ελλείψεων σε τσιπ, ξεκίνησαν από χθες την παραγωγή οχημάτων, σε μία προσπάθεια να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να ανταποκριθούν στην ζήτηση των καταναλωτών για νέα οχήματα.

“Για το τρέχον έτος εκτιμούμε πως θα παράξουμε περίπου 250.000 λιγότερα οχήματα σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις μας, κυρίως εξαιτίας των ελλείψεων τσιπ κι άλλων εξαρτημάτων”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία, σημειώνοντας παράλληλα πως η κατάσταση στην αγορά θα βελτιωθεί σταδιακά, αρχής γενομένης από το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Τέλος, η Skoda ανέφερε πως οι ελλείψεις σε τσιπ επηρέασαν σημαντικά της επιδόσεις της εταιρείας κατά το τρίτο τρίμηνο, ενώ τονίζεται πως η επανεκκίνηση της παραγωγής στις μονάδες της Τσεχίας τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα εκπληρώσει τους στόχους που έχουν τεθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο CEO της Skoda, Τόμας Σέφερε, η εταιρεία παρέδωσε συνολικά 700.700 οχήματα στο πρώτο εννιάμηνο του έτους, με τις παραδόσεις να καταγράφουν μείωση 2,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε έσοδα 13,3 δισ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 10,7% σε σχέση με το πρώτο εννιάμηνο του 2020.

Πηγές: Ημερησία, Capital.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα