ΑΘΗΝΑ
09:27
|
06.05.2024
Αμετάπειστο το 56% των ανεμβολίαστων. Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ. Συντριπτική πλειοψηφία υπέρ των αμυντικών συμφωνιών με Γαλλία και ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 6 στους 10 πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα δηλώνουν πως δεν θα εμβολιαστούν ποτέ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, τα ευρήματα της οποίας προκαλούν ανησυχία δεδομένου ότι ο αριθμός αυτός αγγίζει περίπου το 1,5 εκατομμύρια.

Ειδικότερα, εξ  όσων δεν έχουν εμβολιαστεί το 56% λέει πως δε θα εμβολιαστεί με τίποτα, το 14% αν έχει περισσότερη ενημέρωση χωρίς να δίδουν περαιτέρω στοιχεία για το τι ακριβώς ζητούν. Επίσης, το 8% δηλώνει πως θα εμβολιαστεί εάν καταστεί υποχρεωτικό στον χώρο εργασίας και ένα 8% αν τους προταθεί από εκπρόσωπο θρησκευτικό τον οποίο… εμπιστεύεται.

Στην ίδια δημοσκόπηση και σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου καταγράφεται διαφορά 12% υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διατηρεί ισχυρό προβάδισμα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. Συγκεντρώνει ποσοστό της τάξεως του 36,5% έναντι 24,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με 8,5%, τέταρτο το ΚΚΕ με 4,5% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με 41% των προτιμήσεων, έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα.

Οι αμυντικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ

Το θέμα των αμυντικών συμφωνιών που υπέγραψε η ελληνική πλευρά με Γαλλία και ΗΠΑ εντάχθηκε και σε αυτή τη δημοσκόπηση, με την πλειοψηφία σχεδόν όλων των κομμάτων (από τα 4 που περιλήφθηκαν στην συγκεκριμένη ερώτηση) να είναι θετικά διακείμενη και στις δύο περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, το 65% των ερωτηθέντων λέει ναι στην ελληνογαλλική συμφωνία και μόλις το 18% λέει όχι. Μάλιστα μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 48 λέει Ναι και το 31% Όχι. Το ποσοστό θετικής γνώμης στο ΚΙΝΑΛ εκτινάσσεται στο 83% ενώ υψηλό είναι και στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ με ποσοστό της τάξεως του 44%.

Ανάλογη είναι και η εικόνα για την συμφωνία με τις ΗΠΑ, όπου μόνο στο ΚΚΕ οι ψηφοφόροι είναι αρκετά λιγότερο θετικοί.

Συνολικά το 58% λέει Ναι στην Ελληνοαμερικανική συμφωνία όπου το 45% του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί και τη χαρακτηρίζει θετική έναντι 33% που την κρίνει αρνητικά. Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ εμφανίζουν επίσης όπως και στην ελληνογαλλική υψηλά ποσοστά αποδοχής φτάνοντας στο 81% και στο ΚΚΕ 25%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα