ΑΘΗΝΑ
11:58
|
16.01.2022
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν συνθήματα: "Εβραϊκή κυβέρνηση για ένα εβραϊκό κράτος".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες χιλιάδες Ισραηλινοί ψηφοφόροι και υποστηρικτές του δεξιού κόμματος Λικούντ του πρώην πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ακροδεξιών κομμάτων Εβραίων εποίκων και Ορθόδοξων Εβραίων διαδήλωσαν απόψε στο κέντρο του Τελ Αβίβ με πρόσχημα το σχέδιο του προϋπολογισμού που έχει ετοιμάσει η οκτακομματική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ και το οποίο πρέπει να εγκριθεί ως τις 14 Νοέμβρη.

Τη διαδήλωση με αφετηρία την πλατεία Χαμπίμπα του Τελ Αβίβ διοργάνωσε επισήμως το Λικούντ στο πλαίσιο ευρύτερων κινητοποιήσεων με αίτημα την διεξαγωγή νέων εκλογών στο Ισραήλ.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν συνθήματα: “Εβραϊκή κυβέρνηση για ένα εβραϊκό κράτος”, “Δεν έχεις εντολή να σβήσεις το εβραϊκό κράτος”, “Μπένετ και Σακίντ η προδοσία είναι έγκλημα”, κ.α. Φώναξαν επίσης συνθήματα υπέρ του πρώην πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου ζητώντας να επανέλθει στην εξουσία.

Η κυβέρνηση του ετερόκλητου πολυκομματικού συνασπισμού έχει περιθώριο ως τις 14 Νοέμβρη να εγκρίνει τον πολυσυζητημένο προϋπολογισμό για το τρέχον έτος, 2021, που έχει καθυστερήσει λόγω των διαδοχικών εκλογών που διεξήχθησαν στο Ισραήλ τα τελευταία τρία χρόνια.

Εάν δεν εγκριθεί το σχέδιο του προϋπολογισμού ως τις 14 Νοέμβρη, τότε ο συνασπισμός αυτόματα θα διαλυθεί και θα προκηρυχθούν νέες εκλογές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικό_σας_συνάδελφοι

Ατέλειωτο το πάρτι και ανεξάντλητη η φαντασία των χρηστών του Τουίτερ με τα χάσταγκ #δικό_σας_συνάδελφοι και #γ@μιέσ@ι Μητσοτάκη. Αφορμή έδωσε και πάλι ο Χρήστος Δάντης.
ΣΥΝΑΦΗ

Κακόβουλο λογισμικό πίσω από την κυβερνοεπίθεση στην Ουκρανία, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης

Αμετακίνητη η Κεραμέως για το πρωτόκολλο του 50%+1 στα σχολεία

Μια πολύ δυστυχισμένη Πρωτοχρονιά για τον Μπόρις Τζόνσον

Ηλιόπουλος: «Ο βασικός μισθός πρέπει να αυξηθεί τώρα και όχι τον Μάιο»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα