ΑΘΗΝΑ
08:57
|
19.05.2024
“H κυβέρνηση φροντίζει να ακολουθήσουν οι λαϊκές αγορές το νόμο της αγοράς για συγκέντρωση σε όλο και λιγότερα χέρια”, δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“H κυβέρνηση φροντίζει να ακολουθήσουν οι λαϊκές αγορές το νόμο της αγοράς για συγκέντρωση σε όλο και λιγότερα χέρια”, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο, στην Ολομέλεια της Βουλής.

“Στόχος της κυβέρνησης είναι να αλλάξουν χαρακτήρα οι λαϊκές αγορές που αποτελούν διέξοδο για το εισόδημα μικρών παραγωγών και εμπόρων και για τα λαϊκά στρώματα, που μπορούν να προμηθεύονται φτηνά και καλής ποιότητας εμπορεύματα”, συνέχισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: “Παίρνετε μέτρα για να προσαρμοστούν οι λαϊκές αγορές στην αντικειμενική διαδικασία της συγκέντρωσης, σε όλο και λιγότερα χέρια, είτε αυτό αφορά την παραγωγή, την μεταποίηση, την αγορά και άλλες διαδικασίες, εκτοπίζοντας βέβαια τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ανέφερε πως μπορεί να αποσύρθηκε από την κυβέρνηση η αρχική διατύπωση του σχεδίου νόμου που έδινε τη δυνατότητα συμμετοχής εταιρειών στις λαϊκές αγορές, όμως η βασική στόχευση, κυβέρνησης και μεγαλοεπιχειρηματιών, να βάλουν στο χέρι τις λαϊκές αγορές, παραμένει.

“Προσπαθείτε να αξιοποιήσετε διάφορα εργαλεία γι΄ αυτό το σκοπό”, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ και κατήγγειλε ότι το πιο επικίνδυνο εργαλείο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να προωθήσει τους σχεδιασμούς της είναι η καλλιέργεια αντιθέσεων ανάμεσα στους παραγωγούς και τους επαγγελματίες, την ίδια ώρα που μένουν στο απυρόβλητο οι πραγματικοί εχθροί των παραγωγών και επαγγελματιών, που είναι τα πολυκαταστήματα, τα σούπερ μάρκετ οι υπεραγορές.

“Μπορεί η κυβέρνηση να απέσυρε κραυγαλέα άρθρα, όμως οι ρυθμίσεις που παραμένουν προετοιμάζουν το έδαφος για να προωθηθούν οι στοχεύσεις της κυβέρνησης”, συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και προειδοποίησε ότι στο κλίμα αυτό κινούνται οι ρυθμίσεις που προβλέπουν ότι μετατρέπεται η “άδεια σε θέση”, η αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για την απόκτηση ή ανανέωση άδειας, τα τιμωρητικά πρόστιμα και οι ποινές που φθάνουν στην αφαίρεση άδειας, την ίδια ώρα που στρώνεται το έδαφος για υψηλά τέλη που θα καταβάλλονται στους φορείς διαχείρισης.

Επαγγελματίες και παραγωγοί πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση γιατί “οι επιδιώξεις της κυβέρνησης να τους πετάξει βίαια έξω από τις λαϊκές αγορές δεν έχει σταματήσει και σε εύθετο χρονικό διάστημα θα τα θέσει σε εφαρμογή τα σχέδιά της”, κατέληξε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Πηγές: Βουλή TV

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα