ΑΘΗΝΑ
10:42
|
24.04.2024
Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα υποχρεούνται σε τουλάχιστον δύο rapid τεστ ή PCR τη βδομάδα και θα τα χρειαστούν και για την είσοδο σε τράπεζες, καταστήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία σειρά νέων μέτρων με στόχο να στραφούν προς τη λύση του εμβολιασμού περισσότεροι ανεμβολίαστοι πολίτες ανήγγειλε σήμερα μετά τις 18.00 το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μεταξύ άλλων δίνεται έμφαση στην αύξηση των rapid test που καλούνται να κάνουν οι μη εμβολιασμένοι πολίτες σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και καταστήματα (συμπεριλαμβανομένων των κομμωτηρίων) με εξαίρεση ναούς, σούπερ-μάρκετ και φαρμακεία.

Από τα μέτρα αυτά που θα ισχύσουν από το ερχόμενο Σάββατο, 6 Νοέμβρη, θα εξαιρούνται οι εμβολιασμένοι που θα κινούνται με σχετική ελευθερία στους παραπάνω χώρους.

Επιπλέον, προωθείται η εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των περιορισμών στους προβλεπόμενους χώρους.

Ο υπουργός Υγείας αφού έκανε μία αναφορά στα τελευταία μέτρα που πάρθηκαν για αύξηση των κλινών ΜΕΘ ανέφερε πως ισχύει το μέτρο της αναστολής εργασίας σε ανεμβολίαστους γιατρούς ως το τέλος τρέχοντος μηνός.

“Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν 30 φορές περισσότερο από βαριά νόσηση και νόσηση σε κλίνες ΜΕΘ” είπε ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας πως είναι “πάρα πολύ σημαντικό” να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει ήδη και να προχωρήσουν σε τρίτη, αναμνηστική δόση οι εμβολιασμένοι μετά την πάροδο έξι μηνών μετά την δεύτερη δόση.

Το 73% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί και το 63% του γενικού πληθυσμού. Θα επεκταθεί η εκστρατεία εμβολιασμών στον ανεμβολίαστο πληθυσμό συμπεριλαμβανομένων νέων διαφημιστικών μηνυμάτων από Μέσα Ενημέρωσης με σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Από το Σάββατο θα ισχύουν τα ακόλουθα νέα μέτρα προσαρμογής σε ανεμβολίαστους:

  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως θέσης (συμπεριλαμβανομένων και χώρων λατρείας) θα υποχρεούνται σε ΄δύο τεστ rapid ή PCR εβδομαδιαίως.
  • Σε γενικά καταστήματα και χώρους διασκέδασης και κομμωτήρια θα γίνεται η είσοδος με PCR και με rapid test.
  • Αναβαθμίζονται οι ποινές για καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα καθώς διπλασιάζονται τα πρόστιμα που ξεκινούν από 5.000 ευρώ.
  • Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στους λίγους που δεν τηρούν τα μέτρα.
  • Στους αθλητικούς χώρους επειδή είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας θα υπάρξει ποινή εάν δεν τηρούνται οι προβλεπόμενοι περιορισμοί και μέτρα σε αυτούς τους χώρους.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι το σύστημα Υγείας θα ενισχυθεί περαιτέρω και μεταξύ άλλων και με την απόκτηση πρόσβασης σε περισσότερες κλίνες ιδιωτικών κλινικών.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης έδωσε την τελευταία επιδημιολογική εικόνα στη χώρα επισημαίνοντας την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων που ξεπέρασαν σήμερα τα 6.700.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάλπες στη Βόρεια Μακεδονία και στο βάθος η ευρωπαϊκή πορεία

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν κλείνει με τη συνάντηση Ιερώνυμου-Μητσοτάκη το ζήτημα «ομόφυλα ζευγάρια»

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα