ΑΘΗΝΑ
02:29
|
27.04.2024
Ο υφυπουργός Εξωτερικών διέκρινε σημαντικές ευκαιρίες για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων με το Βιετνάμ ιδιαίτερα σε ναυτιλία και διατροφικά προϊόντα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Βιετνάμ με αφορμή την έναρξη της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου Ε.Ε. – Βιετνάμ που εφαρμόζεται από το 2020 αναφέρθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης.

Ο Κώστας Φραγκογιάννης συμμετείχε με ομιλία του στο Ελληνο-Βιετναμέζικο Επιχειρηματικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, παρουσία της αντιπροέδρου της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, Vo Thi Anh Xuan.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάννια | Trip2Athens.com

Το φετινό Φόρουμ είναι το τρίτο που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια. Το προηγούμενο είχει πραγματοποιηθεί στο Ανόι, το 2018, με αφορμή επιχειρηματική αποστολή που είχαν διοργανώσει στην Ασιατική χώρα o ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΞ, με τη συμμετοχή 16 ελληνικών επιχειρήσεων.

Εικόνα

Ο υφυπουργός Εξωτερικών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο άνοιγμα Επίτιμου Προξενικού Γραφείου του Βιετνάμ στον Πειραιά, τον περασμένο Ιούνιο, εκτιμώντας πως αποτελεί ένδειξη των εξαιρετικών διμερών σχέσεων αλλά και της πρόθεσης αμοιβαία επωφελούς αξιοποίησης ενός εκ των μεγαλύτερων λιμανιών της Μεσογείου.

Ως προς τους τομείς που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες συνεργασίας, ο Κώστας Φραγκογιάννης προσδιόρισε τη ναυτιλία, επισημαίνοντας τον κρίσιμο ρόλο του ελληνικού στόλου για τη μεταφορά των εισαγωγών και εξαγωγών του Βιετνάμ αλλά και τον κρίσιμο ρόλο των ναυπηγείων του Βιετνάμ για τη ναυπήγηση εμπορευματοφόρων πλοίων υψηλής τεχνολογίας.

Όσον αφορά τα αγροτοδιατροφικά προϊόντα, ο υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε τα οφέλη ενσωμάτωσης της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής στην καθημερινότητα των Βιετναμέζων καταναλωτών. Ζήτησε τη συνδρομή των Βιετναμέζων αξιωματούχων για τη διευκόλυνση της εισόδου των ελληνικών επιχειρήσεων στην αγορά του Βιετνάμ, για παράδειγμα μέσω μιας απλούστευσης των διαδικασιών για τις εισαγωγές.

Σε σχέση με τους τομείς της βιομηχανίας, των υποδομών και της Ενέργειας, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια τόνισε τις προοπτικές προώθησης κοινών εγχειρημάτων με έμφαση στην ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα