ΑΘΗΝΑ
20:42
|
15.07.2024
Πρωτοφανή επιχειρήματα για την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος και κυνικές δηλώσεις σχετικά με το ΕΣΥ από τον υπουργό Επικρατείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι σημερινές τοποθετήσεις του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου αναφορικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) και την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ο ίδιος μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ δήλωσε ότι “δεν μπορούμε μέσα σε ένα χρόνο – και δεν υπάρχει και λόγος – να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας, το οποίο μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ”.

“Το σύστημα υγείας και προ πανδημίας ζοριζόταν, πιεζόταν τους χειμερινούς μήνες. Θα πιεσθεί και φέτος, το γνωρίζουμε, και γνωρίζουμε ποιες είναι οι δυνατότητές του”, συμπλήρωσε ο κ. Σκέρτσος.

Στο πλαίσιο της ίδια συνέντευξης και απαντώντας στην ερώτηση γιατί δεν προχωρά σε ικανοποιητικό βαθμό το εμβολιαστικό πρόγραμμα ο κ. Σκέρτσος επικαλέστηκε τη γεωγραφική θέση της χώρας!

“Ανήκουμε στον Βαλκανικό χώρο όπου τα ποσοστά εμβολιασμού, είναι τα μισά από ό,τι είναι στη χώρα μας”. Στην επισήμανση δε του δημοσιογράφου Παύλου Τσίμα, ότι η Πορτογαλία έχει ποσοστό εμβολιασμού 90%, ο Άκης Σκέρτσος επέμεινε για τα περί Βαλκανίων λέγοντας: “Η Ελλάδα είναι μεταξύ Ανατολής και Δύσης, η Πορτογαλία ανήκει στη δυτική Ευρώπη”, αναπαράγοντας έτσι αναχρονιστικές απόψεις περί “ατίθασης Ανατολής”.

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κ. Σκέρτος επανέλαβε πως “δεν θα υπάρξουν ξανά περιορισμοί σε οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες”, ενώ ερωτηθείς για την πρόταση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκου Φίλη, που ζητά μεγαλύτερη πίεση προς εκείνους που δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση αν και θα μπορούσαν, είπε πως “είναι μια επιστημονική συζήτηση, οι πολιτικοί να μην προτρέχουν, είναι σύνθετα ζητήματα αυτά”.

Τέλος, πιστός στο κυβερνητικό αφήγημα ο υπουργός Επικρατείας τόνισε για τον εκκλησιασμό: “Η εκκλησία υπάγεται στην κατηγορία που καλύπτει ζωτικές ανάγκες, η πίστη είναι μια ζωτική ανάγκη του ανθρώπου, όπως είναι και η τροφή και η νοσηλεία. Σε αυτές τις δραστηριότητες συνειδητά και συλλογικά δεν έχουμε επιβάλει υπερβολικούς περιορισμούς. Οι περισσότεροι πιστοί είναι άνω των 50, 60 ετών, εκεί ο εμβολιασμός είναι στο 80%, αντίστοιχα και οι ιεράρχες, οι ιερείς, οι ψάλτες έχουν εμβολιαστεί σε πολύ μεγάλα ποσοστά, θεωρούμε ότι είναι χώροι σε μεγάλο βαθμό προστατευμένοι”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανησυχούν για ελλείψεις φαρμάκων των Αύγουστο οι φαρμακοποιοί

Τηλεργασία ως την Παρασκευή για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους

Τα 5 ερωτήματα του BBC για την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

Ο κορονοϊός παραμένει εδώ…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα