ΑΘΗΝΑ
21:28
|
24.04.2024
Απέρριψε νέο λοκντάουν, υποσχέθηκε δεύτερη "αύξηση" στον κατώτατο μισθό εντός 2022 και απέκλεισε πρόωρες εκλογές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεύτερη “αύξηση” στον ισχνό κατώτατο μισθό εντός του 2022 υποσχέθηκε απόψε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Mega.

Ο πρωθυπουργός ωστόσο απέφυγε να την προσδιορίσει λέγοντας πως θα συνυπολογίσει τις θέσεις των επιχειρήσεων και τα έως τότε δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, μολονότι λίγα λεπτά πιο πριν πανηγύριζε για την ανέλπιστη αύξηση του τουρισμού, των καταθέσεων και τη “μείωση της ανεργίας”…

Παράλληλα απέρριψε το ενδεχόμενο ενός νέου λοκντάουν λόγω αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού Covid-19. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί λοκντάουν, ένα μέτρο με τεράστιο κόστος, για μια μειοψηφία Ελλήνων που δεν έχουν εμβολιαστεί,τονίζοντας:

 “Δεν θεωρώ ότι η πανδημία έχει ξεφύγει. Το λοκντάουν ήταν η απάντηση όλων των οργανωμένων κρατών όσο δεν υπήρχε το εμβόλιο. Τώρα που υπάρχει, δεν πρόκειται να πάμε σε λοκντάουν. Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό”.

Εκτίμησε πως επί του παρόντος η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει εξαντλήσει αυτή τη στιγμή τα όρια της σε ό,τι αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Για ελληνοτουρκικά, ακρίβεια και ΔΕΗ

Σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις της Τουρκίας και τις “επισημάνσεις” του Τούρκου προέδρου κατά την τελευταία συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στη Ρώμη απάντησε πως η Ελλάδα κάνει την πολιτική της.

“Δεν έχω κόψει ποτέ τις επικοινωνίες με τον κύριο Ερντογάν για να δούμε πώς θα λύσουμε το μείζον ζήτημα που μας απασχολεί 40 χρόνια”, είπε στη συνέχεια.

Σε ερωτήσεις για την οικονομία και την ακρίβεια σε καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης και εάν προτίθεται να πάρει επιπλέον μέτρα ο πρωθυπουργός ανέφερε πως είναι “παγκόσμιο φαινόμενο” επειδή “η παγκόσμια οικονομία ανέκαμψε πιο γρήγορα”. Ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση πήρε μέτρα για “συγκράτηση” των ακριβών τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος λέγοντας πως σε διαφορετική περίπτωση η αύξηση θα ήταν 10πλάσια.

Αναφερόμενος στη ΔΕΗ είπε πως η κυβέρνησή του παρέλαβε μία ΔΕΗ με αξία μετοχής στο ένα ευρώ και ανέβηκε στα 9 ευρώ. Για τον πρωτογενή τομέα της οικονομία ανήγγειλε παρέμβαση στα καύσιμα που χρησιμοποιούν οι αγρότες για το 2022 ώστε να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή τους σε συνεργατικά σχήματα.

“Υπόσχεση” Μητσοτάκη για δεύτερη αύξηση στον κατώτατο μισθό

Σε ερώτηση για πιθανές αυξήσεις στους μισθούς, ο πρωθυπουργός είπε ότι η οικονομία αναπτύσσεται με ταχύτητες που εξέπληξε ακόμη και την κυβέρνησή του, φέρνοντας ως παραδείγματα τον τουρισμό και την αύξηση των καταθέσεων. Υποσχέθηκε μία αύξηση 2% από την Πρωτοχρονιά στον κατώτατο μισθό και ανήγγειλε και δεύτερη αύξηση κατώτατου μισθού εντός του 2022 αφού ληφθούν υπόψη οι δυνατότητες των επιχειρήσεων και τα δεδομένα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών προσθέτοντας πως όταν έρθει η ώρα η ΝΔ θα διεκδικήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα