ΑΘΗΝΑ
06:43
|
25.04.2024
8 και 9 Νοεμβρίου δύο δράσεις στην Αθήνα με αίτημα την απελευθέρωση του ηγέτη των Κούρδων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διεθνής καμπάνια για την απελευθέρωση του ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 22 χρόνων από την παράδοση του στις τουρκικές αρχές. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές “Το καθεστώς απομόνωσης κάτω απ’ το οποίο αναγκάζεται να ζει τα τελευταία 22 χρόνια ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ουσιαστικά πλέον ισχύει και για το σύνολο του Κουρδικού λαού”.

Στην εκστρατεία συμμετέχουν και αλληλέγγυοι από την Ελλάδα που προγραμματίζουν δύο εκδηλώσεις την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου καλούν σε συνέντευξη Tύπου – εκδήλωση με τη δικηγόρο του Οτσαλάν, Razie Ozturk. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, στο Cinema Art Studio, Σταυροπούλου 33 στην Αθήνα θα μιλήσουν επίσης, ο πρώην βουλευτής του HDP, Besime Konca, η πρόεδρος του συλλόγου Κουρδο-Γαλλικής φιλίας Slyvie Jan και ο φιλόσοφος – συγγραφέας Malinconico Salvatore.

Την ίδια ημέρα στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με Κούρδους μουσικούς στο Λαύριο.

Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου, στις 11:00, οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με τον απόπλου του σκάφους “Ελευθερία” με Κούρδους και Διεθνείς Αλληλέγγυους από το λιμάνι του Λαυρίου για Νάπολη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αλληλέγγυων σε εκδήλωση του Δήμου

Δεμένα τα πλοία τη Μεγάλη Τετάρτη-Απεργεί η ΠΝΟ

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διανομέα στον Άγιο Δημήτριο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Το Κολούμπια απειλεί τους φοιτητές με παρέμβαση της Εθνοφρουράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα