ΑΘΗΝΑ
12:21
|
18.05.2024
Η αποθήκευση είναι δυνατή και για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID-19 και για την εθνική βεβαίωση εμβολιασμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην εφαρμογή Covid Free Gr Wallet για κινητά και τάμπλετ του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής θα μπορούν πλέον οι πολίτες να αποθηκεύουν τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις κορονοϊού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, πρόκειται για ένα γνωστό ψηφιακό εργαλείο όπου οι χρήστες σε ανάλογες εφαρμογές αποθηκεύουν πληθώρα εγγράφων, όπως τις κάρτες επιβίβασης για ταξίδια ή εισιτήρια θεαμάτων.

Πιο απλή η αποθήκευση πιστοποιητικού εμβολίων

Μέσω της νέας εφαρμογής απλοποιείται σημαντικά η αποθήκευση σε ένα σημείο και συνεπώς η επίδειξη των ψηφιακών πιστοποιητικών (εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου) με στόχο τη διευκόλυνση των σχετικών ελέγχων.

Οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν το Covid Free Gr Wallet μέσω του covidfree.gov.gr καθώς και μέσω του App Store της Apple και του Google Play Store.

Η διαδικασία προκειμένου να αποθηκευτούν τα πιστοποιητικά στην εφαρμογή διαρκεί ελάχιστα λεπτά. Ο πολίτης μπορεί να σκανάρει το QR code που διαθέτει το εκάστοτε πιστοποιητικό ή να το μεταφορτώσει ως αρχείο pdf. Στο αμέσως επόμενο βήμα εμφανίζεται η επιλογή «Αποθήκευση στο wallet».

Η αποθήκευση είναι δυνατή και για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID-19 και για την εθνική βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου, για όσα άτομα ο πολίτης επιθυμεί, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο για όλη την οικογένεια.

Το τουίτ του Μητσοτάκη

Την εφαρμογή προώθησε με ανάρτησή του στο Τουίτερ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για… την “ελευθερία στην οθόνη μας”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόεδρος Κένυας: Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς

Ζημιές σε εγκατάσταση ενεργειακών υποδομών στην περιοχή Πολτάβα της Ουκρανίας

Ουκρανία: Καταγγελία της Ορθόδοξης Εκκλησίας για παράνομη κατεδάφιση ναού

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα