ΑΘΗΝΑ
18:33
|
06.07.2022
Είναι οι δεύτερες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις αυτού του είδους που πραγματοποιούν οι δύο χώρες από την αρχή του χρόνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα μέσα Νοέμβρη ολοκληρώνονται οι 15ήμερες θαλάσσιες, αεροπορικές και χερσαίες στρατιωτικές ασκήσεις που ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι ειδικές δυνάμεις των στρατών ΗΠΑ και Ισραήλ.

Είναι οι δεύτερες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις αυτού του είδους που πραγματοποιούν οι δύο χώρες από την αρχή του 2021 οπότε οι ΗΠΑ συμπεριέλαβαν το Ισραήλ στην “ευθύνη” της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού (CENTCOM) που αφορά την ευρύτερη Μέση Ανατολή αντί της “Ευρωπαϊκής Διοίκησης” (EUCOM) στην οποία “υπαγόταν” ως πρότινος.

US Marines Hit the Beach in Israel as Central Command Solidifies Ties with Longtime Ally

Ισραηλινά ΜΜΕ επισημαίνουν πως αυτή είναι η δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα κατά την οποία γίνονται κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ με δυνάμεις του πέμπτου αμερικάνικου στόλου στην Ερυθρά Θάλασσα σε μία περίοδο αυξημένης περιφερειακής έντασης.

Εικόνα

Τα σενάρια των γυμνασίων θα αφορούν αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις σε θάλασσα και έδαφος, χρήση αληθινών πυρών, εκπαίδευση σε γρήγορους επιχειρησιακούς ελιγμούς.

Οι ασκήσεις γίνονται κυρίως κοντά στο λιμάνι της πόλης Εϊλάτ, που είναι η μοναδική πόλη του Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα και βρίσκεται στο νότο της ερήμου Νεγκέβ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός ζητά συμβιβασμούς προβλέποντας επιδείνωση της ακρίβειας…

Σσσς! Η πατρίδα κοιμάται – Ένας εφιάλτης θερινής νυκτός

Ικανοποίηση Ερντογάν για τις επενδύσεις και τις στενές σχέσεις με τη Σομαλία

Στις 26 Ιουλίου η συνέχιση της δίκης της Χρυσής Αυγής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα