ΑΘΗΝΑ
09:39
|
24.04.2024
Η κοινή διπλωματική πρωτοβουλία Ρωσίας-Κίνας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θέτει ζήτημα άρσης διεθνών κυρώσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχέδιο απόφασης που προωθούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ οι διπλωματικές αποστολές Ρωσίας και Κίνας ζητούν τον τερματισμό των κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν στην απαγόρευση εξαγωγών  σε θαλασσινά και είδη κλωστοϋφαντουργίας και θέτουν όρια στις εισαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων.

Στο σχέδιο απόφασης που επικαλείται το αμερικανικό πρακτορείο ΑΡ, οι δύο χώρες επισημαίνουν τις οικονομικές δυσκολίες που προκαλούν οι κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα τονίζοντας τις θετικές συνέπειες που θα έχει η άρση τους στην ποιότητα ζωής του βορειοκορεατικού λαού.

Καλούνται επίσης όλα τα μέλη του ΟΗΕ να εντείνουν τις προσπάθειες για την παροχή ευρείας ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βόρεια Κορέα ώστε να μην περιορίζεται σε τρόφιμα και φάρμακα αλλά και σε είδη πρώτης ανάγκης όπως είναι τα λιπάσματα, ιατρικές προμήθειες, τεχνολογικές και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Προτείνει επίσης να αρθεί και η απαγόρευση στην εισαγωγή μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία και οχημάτων μεταφοράς για την οδοποιία και άλλες υποδομές και άλλων εξαγωγικών προϊόντων που δεν μπορούν να χρησιμοποιούν στα εγχώρια πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα.

Σε ό,τι αφορά τον πολιτικό τομέα, οι διπλωματικές αποστολές Κίνας και Ρωσίας χαιρετίζουν “τα θετικά αποτελέσματα” των συνομιλιών μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας αλλά και μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ επί του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά την δεύτερη σύνοδο κορυφής των δύο χωρών στο Ανόι τον Φεβρουάριο του 2019.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν για κακόβουλη διαδικτυακή δραστηριότητα

Ενέκρινε και το Κογκρέσο το πακέτο των 95 δισ. για Ουκρανία-Ισραήλ

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα