ΑΘΗΝΑ
22:04
|
24.04.2024
Ζητά από το υπουργείο να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια “η οποία επιχειρεί να εκφοβίσει τα μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξώδικο απέστειλε η ΔΟΕ προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Αλέξανδρο Κόπτση, με αφορμή τις πρόσφατες ενέργειές τους αναφορικά με την πρόταση υποβολή ενιαίων κειμένων αξιολόγησης.

Με το εξώδικό της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος καλεί την υπουργό και τον ΓΓ να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια “η οποία αφενός παραβιάζει τον νόμο και αφετέρου επιχειρεί να εκφοβίσει τα μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων κατά τη διαμόρφωση και έκφραση της άποψής τους στο πλαίσιο της διαδικασίας των άρθρων 33 επ. ν. 4692/2020” όπως και να απέχουν από “οποιαδήποτε προσβλητική εις βάρος της Δ.Ο.Ε. αναφορά, που θίγει το κύρος της οργάνωσης και συκοφαντεί αυτήν στα μέλη της αλλά και στην ελληνική κοινωνία” διαφορετικά “θα ασκήσουμε τα εκ του νόμου δικαιώματα ημών και των μελών μας, προβαίνοντας σε κάθε νόμιμη ενέργεια”.

Σε σχέση με την πρόσφατη απεργία του κλάδου και το αίτημα να χαρακτηριστεί αυτή καταχρηστική η Ομοσπονδία αναφέρει πως:  “Το Εφετείο δεν έκρινε ότι η αξιολόγηση την οποία προωθείτε με τόσο πάθος, είναι νόμιμη και χρήσιμη για τη σχολική κοινότητα, όπως αβάσιμα επικαλείται ο Γ.Γ. κύριος Κόπτσης και τα φίλα προσκείμενα σε εσάς ηλεκτρονικά και έντυπα Μ.Μ.Ε”.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, σε ανάρτησή του στο facebook σχολιάζει σχετικά πως “η αθλιότητα, οι απειλές, η συκοφαντική ενός κλάδου των 80.000 εκπαιδευτικών και οι εκφοβισμοί που παραβιάζουν τη νομοθεσία θα απαντώνται από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα όπως τους αρμόζει…”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΜέΡΑ25: Ο ξεσηκωμός στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ δείχνει τον δρόμο

Αργεντινή: Στους δρόμους οι φοιτητές ενάντια στο αλυσοπρίονο του Μιλέι

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα