ΑΘΗΝΑ
07:26
|
19.04.2024
"Για να κάνουμε ΜΕΘ δε φτάνουν μόνο οι αναπνευστήρες και οι χώροι. Πρέπει να έχουμε και τους γιατρούς..." είπε η αναπληρώτρια υπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις σημαντικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας παραδέχθηκε σήμερα το απόγευμα κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για την πανδημία η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

“Δεν έχουμε παραπάνω εντατικολόγους… έχουμε αναπνευστήρες… γιατρούς να παρακολουθούν τους ασθενείς δεν έχουμε…”, δήλωσε η Μίνα Γκάγκα. Μολονότι θα περίμενε κανείς μετά από αυτή την παραδοχή να ακολουθήσει έστω μία αδιόρατη υπόσχεση για νέες προσλήψεις γιατρών, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας το απέκλεισε λέγοντας χαρακτηριστικά:

Αυτό είναι το υλικό που έχουμε, με αυτό θα πορευτούμε…

Για να κάνουμε ΜΕΘ δε φτάνουν μόνο οι αναπνευστήρες και οι χώροι. Πρέπει να έχουμε και τους γιατρούς. Θέλουμε πάρα πολλά χρόνια για να φτιάξουμε τους γιατρούς που χρειαζόμαστε.

Νωρίτερα η ίδια αποφάσισε την μετακίνηση πέντε εντατικολόγων από νοσοκομεία της Αθήνας στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης.

Η Γκάγκα διέψευσε πως υπάρχουν ασθενείς με covid-19 που νοσηλεύονται σε ράντσα, δηλώνοντας πως υπάρχουν διασωληνωμένοι που νοσηλεύονται ¨”εκτός κυρίων μονάδων, αλλά σε μονάδες χειρουργείων, δηλαδή σε κανονικά κρεβάτια με κανονικούς αναπνευστήρες”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα