ΑΘΗΝΑ
01:12
|
29.09.2024
Οι συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών θα εστιάσουν στην ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναχωρεί απόψε για το Κιγκάλι προκειμένου να ξεκινήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρουάντα.

Ο Δένδιας έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τον Ρουαντέζο Πρόεδρο Πολ Καγκάμε και τον Ρουαντέζο υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, Βίνσεντ Μπιρούτα.

Οι συνομιλίες του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με Ρουαντέζους αξιωματούχους θα εστιάσουν στην ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ αμφοτέρων χωρών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως η οικονομική συνεργασία.

Έχει επίσης προγραμματιστεί η υπογραφή “Μνημονίου Κατανόησης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Δημοκρατίας της Ρουάντας”.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης Δένδια στο Κιγκάλι θα πραγματοποιηθούν διευρημένες συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών και θα υπάρξει παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών στη Ρουάντα, από τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο του Rwanda Development Board, Zephanie Niyonkuru καθώς και της Μόνιμης Γραμματέως του Υπουργείου Υποδομών, Patricie Uwase.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Ρουάντα ο υπουργός Εξωτερικών θα παραδώσει δωρεά 330. 000 εμβολίων κατά του COVID-19, πέρα από τα άλλα 200.000 εμβόλια που είχε δωρίσει η Ελλάδα στη Ρουάντα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στη Ρουάντα, αποτελεί την πρώτη επίσκεψη του στην περιοχή και σηματοδοτεί την ουσιαστική αναβάθμιση της ελληνικής παρουσίας στην υποσαχάρια Αφρική.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποχώρηση της Apple από τις διαπραγματεύσεις για επένδυση στην OpenAI

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα