ΑΘΗΝΑ
11:17
|
24.09.2024
Στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Νουρ-Σουλτάν, θα συνεχιστούν οι "συνομιλίες της Αστάνα".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Καζακστάν θα φιλοξενήσει τον επόμενο γύρο των “συνομιλιών της Αστάνα” για τη Συρία, στο Νουρ-Σουλτάν στα μέσα Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Καζακστάν Μουχτάρ Τλεουμπερντί.

“Οι εγγυήτριες χώρες μάς ζήτησαν να οργανώσουμε τον επόμενο γύρο της διαδικασίας της Αστάνα. Οι ημερομηνίες είναι ακόμη υπό εξέταση, θα είναι γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου”, δήλωσε.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης επεσήμανε ότι στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οι εγγυήτριες χώρες της διαδικασίας της Αστάνα (Ρωσία, Τουρκία και Ιράν), τα μέρη της συριακής διένεξης και οι παρατηρητές. “Προσπαθούμε επί του παρόντος να καθορίσουμε [το επίπεδο των συνομιλιών]. Οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών εκπροσωπούν συνήθως τις εγγυήτριες χώρες”, πρόσθεσε ο Τλεουμπερντί.

Στη 16η διεθνή συνάντηση υψηλού επιπέδου για τη Συρία, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Νουρ-Σουλτάν του Καζακστάν στις 7-8 Ιουλίου, συμμετείχαν οι αντιπροσωπείες των εγγυητριών χωρών, της συριακής κυβέρνησης και της ένοπλης αντιπολίτευσης. Τα μέρη συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία, τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας προς τη χώρα, τις προοπτικές επανέναρξης των δραστηριοτήτων της Συριακής Συνταγματικής Επιτροπής και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής κρατουμένων, της απελευθέρωσης ομήρων και της αναζήτησης αγνοουμένων.

Πηγή: Tass

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα