ΑΘΗΝΑ
16:21
|
26.06.2024
Απάντηση της αρμόδιας υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα σχολικά γεύματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ψηφίστηκε σήμερα, Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα σχολικά γεύματα, που προβλέπει την άμεση έναρξη της διανομής των σχολικών γευμάτων σε όλα τα δημοτικά σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, από το βήμα της Βουλής, τόνισε ότι σε μια χρονιά κατά την οποία οι επιπτώσεις της πανδημίας πλήττουν ιδιαίτερα τις ευάλωτες οικογένειες, “δεν χωράει καθυστέρηση στη διανομή των γευμάτων, όπως γινόταν σε ετήσια βάση επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, “ακόμα και στον τελευταίο διαγωνισμό επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν δόθηκαν γεύματα, μέχρι και τις 15 Μαΐου, δηλαδή έναν μήνα πριν το κλείσιμο των σχολείων”.

“Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ανταποκρινόμενο στις οικονομικές δυσκολίες, που επέφερε η πανδημία, προέβλεψε ουσιαστική ενίσχυση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων τουλάχιστον για τα επόμενα τρία έτη. Συγκεκριμένα, προέβλεψε την υλοποίηση του προγράμματος με αυξημένο προϋπολογισμό κατά 25% (16,6 εκατομμύρια ευρώ), 25.000 περισσότερα γεύματα και 268 περισσότερες σχολικές μονάδες σε σχέση με πέρυσι”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση της τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώς Φωτίου, η οποία υποστήριξε πως η υφ. Εργασίας είπε στη Βουλή τέσσερα ασύστολα ψέματα, ώστε να περάσει η σχετική τροπολογία την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει παράνομη.

Πηγές: Κανάλι της Βουλής, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Αστροναύτες του Starliner «εγκλωβίστηκαν» στο διάστημα

Ερντογάν: «Η Δύση στηρίζει τα σχέδια του ψυχασθενή Νετανίαχου»

Διαδικτυακή προβολή ταινίας-εκδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη την Πέμπτη 27/6

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο-Ήχησε το 112

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα