ΑΘΗΝΑ
14:42
|
16.04.2024
Δεκάδες όψεις δυστοπικού μέλλοντος από τον μεγάλο Αμερικανό συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας μαζεύτηκαν σε μία συλλεκτική έκδοση 750 αντιτύπων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Είναι σχεδόν αδύνατο να μην έχεις πάνω σε έργο του Φίλιπ Ντικ (Philip Kindred Dick, 16 Δεκεμβρίου 1928 – 2 Μαρτίου 1982).

Ακόμη και εάν δεν είσαι φανατικός αναγνώστης. Ακόμη και εάν έχεις να ανοίξεις βιβλίο από τότε που τελείωσες το σχολείο ή το πανεπιστήμιο, είναι βέβαιο πως θα έχεις “σκοντάψει” με τον έναν ή άλλον τρόπο σε κάποιο από τα δημιουργήματά του.

Εάν είσαι σινεφίλ τότε σίγουρα θα έχεις δει ή τουλάχιστον θα γνωρίζεις την χολυγουντιανή ταινία “The Minority Report”.

Ενδεχομένως να έχεις δει και το θρυλικό “Blade Runner” του Ρίντλεϊ Σκοτ που αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του διηγήματος “Do Androids Dream of Electric Sheep”.

Εάν πάλι είσαι από αυτούς που κυνηγούν στις διαδικτυακές πλατφόρμες κινηματογράφου και τηλεοπτικών παραγωγών ενδιαφέρουσες σειρές επιστημονικής φαντασίας που έχουν “να πουν κάτι παραπάνω” τότε και πάλι είναι βέβαιο πως θα γνωρίζεις το “The Man in the High Castle”.

Κοντολογίς, έχεις γνώση έργων του Φίλιπ Ντικ και δεν έτυχε να το ξέρεις ή να το συνειδητοποιήσεις.

Σε όσους όμως έκανε “κλικ” κάτι από τα παραπάνω και έψαξαν, έμαθαν και περισσότερα πράγματα για τον Φίλιπ Ντικ. Τον άνθρωπο που φαντάστηκε ενδιαφέρουσες πλην δυστοπικές “προοπτικές” των ανθρώπινων κοινωνιών στο μέλλον και έγραψε διορατικά αριστουργήματα, κάνοντας τις εταιρίες του Χόλυγουντ να πλουτίσουν μολονότι ο ίδιος άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο πάμφτωχος…

Για όλους αυτούς υπάρχουν νέα!

Ο βρετανικός οίκος συλλεκτικών εκδόσεων The Folio Society προχώρησε σε συλλεκτική έκδοση απάντων των διηγημάτων του Αμερικανού συγγραφέα· εικονογραφήσεις από 24 διαφορετικούς καλλιτέχνες κοσμούν το «The Complete Short Stories: Philip K. Dick», με δέσιμο των τεσσάρων τόμων σε νέον χρώματα και συσκευασία σχεδιασμένη από το βρετανικό στούντιο La Boca.

Το μόνο κακό (γιατί σε αυτή την ιστορία υπάρχει και ένα κακό…) είναι το κόστος απόκτησης όλων των έργων του Φίλιπ Ντικ. Επειδή ο εκδοτικός οίκος επέλεξε να κάνει την έκδοση συλλεκτική και να εκδώσει μόλις…750 αντίτυπα το κόστος είναι σχεδόν απαγορευτικό αφού ανέρχεται σε 495 στερλίνες.

Image of The Complete Short Stories  book

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Guardian: «Ελιτίστικο» το σχέδιο της Ελλάδας για πριβέ ξεναγήσεις στην Ακρόπολη

Ανησυχεί για τη δημογραφική κατάρρευση στην Ελλάδα ο Ίλον Μασκ

Η Φίνος Φιλμ αποχαιρετά τον Γιάννη Φέρτη με ένα συγκινητικό βίντεο

Αστυγραφίες στην Οθόνη στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα