ΑΘΗΝΑ
16:29
|
19.01.2022
Η Τράπεζα επιλέγει να μειώσει και άλλο το εργασιακό κόστος ώστε να πολλαπλασιάσει τα κέρδη της, σε βάρος των μικρομεσαίων πελατών της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συρρίκνωση του δυναμικού της Τράπεζας Πειραιώς σε υπαλλήλους μεταξύ άλλων και λόγω της ψηφιοποίησης πολλών υπηρεσιών και της επιλογής της εταιρίας να μειώσει περαιτέρω το εργασιακό κόστος ώστε να πολλαπλασιάσει τα κέρδη της, σε βάρος των μικρομεσαίων πελατών της, προχωρά.

Κρατική η Τρ.Πειραιώς και με τη “βούλα” του SSM! Εξυγίανση με κρατικό χρήμα  | Sofokleousin.gr

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο πρόγραμμα
οικειοθελούς αποχώρησης, με αποζημίωση η οποία μπορεί να φθάσει σε ελάχιστες περιπτώσεις τις 200.000 ευρώ. Η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου, ενώ οι εργαζόμενοι που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον έως και τις 15 Νοεμβρίου θα πριμοδοτηθούν με επιπλέον ποσό αποζημίωσης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζομένους που πληρούν καθορισμένα κριτήρια και υποτίθεται πως έχει σχεδιαστεί με τρόπο “κοινωνικά υπεύθυνο” περιλαμβάνοντας… “σημαντικές παροχές” για τον μελλοντικό άνεργο.

Απευθύνεται σε μονάδες όπου το κύριο αντικείμενο τους περιορίζεται λόγω των μεταβολών στο λειτουργικό μοντέλο της Τράπεζας συνεπεία των τεχνολογικών εξελίξεων και της ψηφιοποίησης, καθώς επίσης σε εργαζόμενους που απασχολούνται σε γεωγραφικές περιοχές όπου παρατηρείται αναντιστοιχία μεταξύ των αναγκών της αγοράς και της υφιστάμενης στελέχωσης.

Η Τράπεζα Πειραιώς ισχυρίζεται πως υλοποιεί ένα μεθοδικό πρόγραμμα “εταιρικού μετασχηματισμού” για να διατηρήσει και να ενισχύσει τον ηγετικό της ρόλο, μέσα σε ένα δυναμικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον σε βάρος ωστόσο εργαζομένων και μικρομεσαίων πελατών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γέλεν: Η Όμικρον θα επηρεάσει την ανάπτυξη, αλλά δεν θα την εκτροχιάσει

Το κύμα ακρίβειας ροκανίζει το 10,4% του κατώτατου μισθού

Δημοσκόπηση PRORATA: Ακρίβεια και πανδημία αλλάζουν το πολιτικό σκηνικό

Νταβός: Ομάδα εκατομμυριούχων ζητά να φορολογηθεί για να συνεισφέρει στην ανάκαμψη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα