ΑΘΗΝΑ
06:43
|
15.07.2024
Xαρακτήρισε την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου και Αιγύπτου στρατηγική εξέλιξη που μπορεί να αλλάξει τους "κανόνες του παιχνιδιού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ισραηλινός πρέσβης στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι, μιλώντας απόψε στο Thessaloniki Summit 2021,χαρακτήρισε την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου και Αιγύπτου στρατηγική εξέλιξη που μπορεί να αλλάξει τους “κανόνες του παιχνιδιού” («game changer»).

“Η ενεργειακή διαφοροποίηση είναι ζήτημα εθνικής άμυνας και στο πλαίσιο αυτό η αναδυόμενη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου και Αιγύπτου θα είναι μακροπρόθεσμα ένα στρατηγικό “game changer”. Αν γίνει αυτό θα δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα στην περιοχή και κυρίως μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη”, ανέφερε ο Ισραηλινός πρέσβης.

Ο Ισραηλινός πρέσβης επισήμανε ακόμη ότι η χώρα του είναι από τους κορυφαίους “παίκτες” στην ελληνική αγορά τουρισμού και real estate. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την αγορά ακινήτων επισήμανε ότι μεγάλες ισραηλινές επιχειρήσεις κάνουν σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων και στον ξενοδοχειακό τομέα, ενώ υπογράμμισε πως για τον ίδιο το πιο σημαντικό είναι “να δούμε κοινοπραξίες στους τομείς της επιστήμης, της έρευνας και της ανάπτυξης”. 

Για τον δε τουριστικό τομέα είπε -μεταξύ άλλων- ότι η προτίμηση που δείχνουν οι Ισραηλινοί τουρίστες στη χώρα μας (πάνω από ένα εκατομμύριο το 2019, πριν από τον πανδημία) έχει να κάνει με μια σειρά χαρακτηριστικά, όπως η γεωγραφική εγγύτητα, το κλίμα αλλά και η ατμόσφαιρα φιλοξενίας στην Ελλάδα. “Αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας εδώ. Το να επισκεπτόμαστε την Ελλάδα είναι κάτι πολύ φυσικό για τους Ισραηλινούς”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εικόνα

Τόνισε δε, ότι θα ήθελε να δει Έλληνες και Ισραηλινούς επιχειρηματίες και επιστήμονες να συνεργάζονται στο πλαίσιο κοινοπραξιών και να αναπτύσσουν τις δικές τους επιχειρήσεις συμβάλλοντας τόσο στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων όσο και των οικονομικών των δύο χωρών. Σε ό,τι αφορά δε, την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, είπε ότι η ισραηλινή εμπειρία έχει δείξει ότι οι πυλώνες του οικοσυστήματος θα πρέπει να είναι σχετικές κυβερνητικές πολιτικές και ανθρώπινο δυναμικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ΛΑΡΚΟ και η εθνική καταστροφή μπροστά μας

Νέα κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά καμία αλλαγή στην Ευρώπη

Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κομμουνιστικού κόμματος του Νεπάλ διορίστηκε νέος πρωθυπουργός

Ο Τραμπ καλεί για ενότητα μετά την απόπειρα δολοφονίας του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα