ΑΘΗΝΑ
20:43
|
01.10.2023
Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους με ανοιχτή ημερομηνία αποφάσισαν οι λιμενεργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους με ανοιχτή ημερομηνία αποφάσισαν οι λιμενεργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ (θυγατρική της Cosco) στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ συνεχίζουν τον αγώνα τους για την υπογραφή ΣΣΕ (συλλογική σύμβαση εργασίας).

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκος Μπεκρής, μιλώντας σήμερα στη γενική συνέλευση του σωματείου, ανέφερε ότι η πρόταση του Δ.Σ. είναι αναστολή των κινητοποιήσεων, και από Δευτέρα θα αποσταλεί εξώδικο προς την εργοδοσία και την κυβέρνηση, με το αίτημα της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ΣΣΕ.

Επισήμανε πως εάν δεν τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν χθες  αυτονόητο είναι ότι “πάμε σε σύγκρουση”, ενώ απευθυνόμενος στους συναδέλφους του τόνισε ότι πρέπει να “καταλάβουμε όλοι τι έχουμε καταφέρει. Είναι η πρώτη φόρα είτε στην Κίνα, είτε σε παγκόσμιο επίπεδο που η COSCO, αυτό το πολυεθνικό μεγαθήριο αναγκάστηκε ”να τα μαζέψει” και να ικανοποιήσει αιτήματα εργαζομένων”.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στις δυο προβλήτες και το σωματείο τους ΕΝΕΔΕΠ έπειτα από πολυήμερο απεργιακό αγώνα που ακολούθησε μετά τον θάνατο στις 25 Οκτωβρίου του 46χρονου λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή στην προβλήτα ΙΙ την ώρα που δούλευε, πέτυχαν την Πέμπτη μια σημαντική νίκη, καθώς η εργοδοσία ΣΕΠ-Cosco έκανε πίσω και ικανοποίησε τα περισσότερα αιτήματά τους.

Πηγές: Εφημερίδα των Συντακτών, Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαλί: Σφοδρές μάχες ξεσπούν αφού αντάρτες σκότωσαν «περισσότερους από 80 στρατιώτες»

Άγκυρα: Βίντεο ντοκουμέντο από την τρομοκρατική επίθεση – Νεκροί οι δράστες

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ αποφεύγει το κλείσιμο της κυβέρνησης την τελευταία στιγμή

Πολιτικό θρίλερ αλά Μόντι Πάιθον

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα