ΑΘΗΝΑ
05:52
|
28.04.2024
Συμπαράσταση από την Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την συμπαράστασή της στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για σήμερα  τα σωματεία “Αγία Βαρβάρα”, “Μεταλλείων Κασάνδρας” και “Στοά 59” στη Χαλκιδική εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση “Η επίθεση που εξαπολύει η διοίκηση της “Ελληνικός Χρυσός” στους μεταλλωρύχους αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι μοναδικό κριτήριο για τις «επενδύσεις» αποτελεί το κυνήγι του κέρδους για τους μετόχους – επενδυτές και όχι οι ανάγκες των εργαζόμενων. Για αυτό θέλουν να ξηλώσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα, να μας πάρουν πίσω κατεκτημένα δικαιώματα και να εντείνουν την εκμετάλλευσή μας, για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Δεν πάει άλλωστε λίγος καιρός από την απόλυση του Προέδρου του Συνδικάτου Μεταλλείων – Λατομείων Β. Ελλάδας Νίκου Τζανετή υπενθυμίζει η Ομοσπονδία που αναφέρει χαρακτηριστικά: “Γι’ αυτό και όποια φωνή αντιδράει, έρχεται σε αντίθεση με τα κέρδη των εταιριών και υπερασπίζεται τα εργατικά μας συμφέροντα δεν την θέλουν μέσα στα πόδια τους, όπως έδειξε και η εμβληματική-προκλητική απόλυση –για δεύτερη φορά- του Τζανετή Νίκου, τεχνικού ασφαλείας της εργολάβου εταιρείας «Edilmac», προέδρου του Συνδικάτου Μεταλλείων – Λατομείων Β. Ελλάδος και μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας, αξιοποιώντας η εργοδοσία και το αντεργατικό τερατούργημα του Χατζηδάκη, το νόμο 4808/2021.”

“Ολοι μαζί οι μεταλλωρύχοι ενωμένοι (εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός και εργολαβικοί) κόντρα στον διαχωρισμό-κανιβαλισμό μεταξύ των εργαζόμενων” καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας που αναφέρει και τα αιτήματα του κλάδου:

  • Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.
  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και αναβαθμισμένα δικαιώματα για όλους τους μεταλλωρύχους. Κανείς μεταλλωρύχος χωρίς ΣΣΕ.
  • Καμία περικοπή εργασιακών κατακτήσεων των εργαζόμενων.
  • Ουσιαστικά μέτρα Υγεινής & Ασφάλειας σε όλα τα μεταλλεία.
  • Καμία συνδικαλιστική δίωξη-απόλυση εργαζόμενου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα