ΑΘΗΝΑ
03:05
|
06.05.2024
Η συμφωνία αφορά άμεσα τα συμφέροντα της εταιρίας Raytheon Tech., στο Δ.Σ. της οποίας ήταν ως πρότινος ο νυν υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με το “επιχείρημα” ότι “αυτοί οι πύραυλοι θα προστατεύουν τις ζωές Αμερικανών” η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν που υποτίθεται πως είχε αντιταχθεί στη συνέχιση του πολέμου της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της στον καταστροφικό πόλεμο εναντίον της Υεμένης έδωσε σήμερα το “πράσινο φως” για την πώληση 280 πυραύλων αέρος-αέρος μεσαίου βεληνεκούς, AIM-120C, εκτιμώμενης αξίας 650 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η κυβέρνηση ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι αποφάσισε να αποδεχθεί το αίτημα, πρόσθεσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωσή του, χρησιμοποιώντας την δικαιολογία της…”προστασίας” των Αμερικανών στρατιωτών επειδή αυτός ο τύπος πυραύλων “δεν χρησιμοποιείται εναντίον χερσαίων στόχων”.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως η πώληση “θα επιτρέψει στη Σαουδική Αραβία να αναπληρώσει τα αποθέματά της και (στις ΗΠΑ) να σεβαστούν τη δέσμευση του προέδρου να υποστηρίξει την άμυνα της σαουδαραβικής επικράτειας”.

Εικόνα

Οι πύραυλοι εταιρίας συμφερόντων του υπουργού Άμυνας

Αξίζει να σημειωθεί πως τους συγκεκριμένους πυραύλους κατασκευάζει η αμερικανική πολεμική βιομηχανία Raytheon Technologies, διοικητικό στέλεχος της οποίας ήταν έως και πριν λίγα χρόνια ο σημερινός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, ε.α. στρατηγός, Λόντι Όστιν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα